avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract apa rece

Trebuie sa semnez un contract de apa rece ,stau la bloc ap 2 camere,in contract sint 3 anexe: una cu suprafata (mp) si nr de persoane; alta cu stabilirea consumului de apa care se face dupa apometrul de la intrare in bloc (am apometre si in baie si in bucatarie),adica cit am pe apometre+suplimentar(ex apa 7 mc +diferente 3.20 ).Nu avem asociatie de locatari.Sint trecute:lagea 51/2006 ;legea 241/2006 ;ordin 88 - 89 -90/2007 ;ordin 29/N/ 1993 MLPAT. Este legal sa platesc ce nu consum si aceea anexa din contract. Nu vine nimeni sa citeasca apometreleVa rog un sfat.
Cel mai recent răspuns: ardeleanu100 , utilizator 22:19, 3 Februarie 2012
Furnizorul de apa rece trebuie sa obtina contravaloarea apei intrate in condominiu, adica cea inregistrata la apometrul de la intrarea in bloc, consum ce se va achita de coproprietarii condominiului in functie de consumul inregistrat in casa conform apometrului propriu si diferenta de consum inregistrata intre consumul apometrului de la intrarea in bloc si suma consumurilor fiecarui proprietar pe baza citirilor apometrelor din casa se va achita in functie de nr. persoanelor existente in condominiu in fiecare luna.
Pe furnizor nu-l intereseaza ca nu aveti asociatie sau ca nu ati stabilit o persoana din bloc ce poate citi lunar, impreuna cu reprezentantul furnizorului de apa rece, apometrul de la intrarea in bloc pentru evitarea unor neregularitati. ;)
Multumesc pt raspuns. Legea 51/2006:Sectiunea 4 - Furnizarea/ prestarea , contractarea si facturarea serviciilor de utilitati publice ; art 42 ( 1) Furnizarea / prestarea unui serviciu de utilitati publice se realizeaza in una dintre urmatoarele modalitati : a) in baza unui contract de furnizare sau de prestari de servicii incheiat intre operator si utilizator direct ; ( 6 ) In cazul imobilelor condominiale existente, individualizarea consumurilor de utilitati in vederea contractarii si facturarii individuale se realizeaza , in functie de sistemul de distributie adoptat fie : a) prin contoare individuale montate la intrarea in fiecare apartament sau spatiu cu alta destinatie, in cazul distributiei pe orizontala ; b) cu ajutorul repartitoarelor decosturi montate pe racordurile aparatelor de consum aferente fiecarui apartament sau spatiu cu alta destinatie , in cazul distributiei verticale. ( 7 ) La proiectarea si realizarea imobilelor condominiale, indiferent de destinatie, racordate la retele publice de distributie, este obligatorie dotarea acestora cu sisteme demasurare - inregistrare a consumurilor atat pt intregul imobil, cat si pt fiecare apartament sau spatiu cu alta destinatie din imobil , in vederea asigurarii conditiilor pt individualizarea consumurilor si incheierea unor contracte - abonament individuale. Ordin 88/ 2007art 229 utilizatorul este obligat : f ) sa permita citirea contorului , daca acesta se afla pe proprietatea sa ; art 230 utilizatorul are dreptul : c ) sa conteste facturile cand constata incalcarea prevederilor contractuale. CONTRACT - acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice ( art 942 Cod civil ) . CLAUZA ABUZIVA -clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul si care prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract creaza, in detrimentul consumatorilor si contrar cerintelor bunei - credinte, un dezechillibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor ( codul consumului ). ASA scrie in legile trecute in contract. Anexa din contract care spune ca consumul se face dupa apometrul de la intrare in bloc se poate considera clauza abuziva ? Fiind pe termen nelimitat trebuie sa fie bine si pt mine ( unul cere iar celalalt semneaza ). Am cerut contractul sa- l studiez ,citeste-l aici , am primit raspuns ori DA semnez ori refuz Multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
ardeleanu100, utilizator
buna ziua....eu stau la un bloc de 7 scari cu 4 nivele ....in fiecare luna pe o scara asociatia baga pierderi de 40 mc lunarin functie de nr de locatari.la toate 7 scari se aduna in jur de 300 mc de apa pierderi:stunned: .este posibil asa ceva 300 mc este schimbarea apei la un strand lunar.ce ar fii de facut ?unde este aceasta pierdere ?300 mc de apa pe conducte nu cred ca este si daca ar fi fost se evalua o singura data cind au montat apometru la intrarea in bloc,aici ete lunar aceasta perdere,nu ai inteleg nimic,nu are logica.concluzia mea este ca se fura de se rupe. va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
stefandan, utilizator


revin dupa un timp,vad ca nu mi-a mai raspuns nimeni la cele scrise mai sus
as mai avea cateva intrebari daca se poate:
1. De ce se mai face contract cu fiecare in parte daca se ia in considerare apometrul din fata blocului?
2. De ce se fac anexele (3 la numar ) in contract (abuzive dupa parerea mea ) : 1 cu apometrul din fata blocului, 2 cu numarul de persoane si 3 parca cu numarul de metri patrati?
3. Ce rol mai au apometrele?
4. De ce la electrica nu te-ntreaba nimeni de nr. de persoane si nici de metri patrati?
5. De ce sunt trecute drepturi si obligatii in contract ( si de o parte si de alta )
6. APA are alte reguli
multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A n t i c i p a t i e julien_slbz julien_slbz Furnizorii de utilitati ( apa, energie, telefonie etc .) mai au dreptul sa perceapa o "anticipatie" in momentul incheierii contractului de furnizare?....Nu ... (vezi toată discuția)
Apometre brialuana brialuana buna ziua, as dori daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. pentru locul in care locuiescse plateste doar apa rece deoarece administratia nu este de acord cu ... (vezi toată discuția)
Impartire diferente consum apa andrei_70 andrei_70 Cum este legal sa se procedeze in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim diferentele de ... (vezi toată discuția)