avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare activitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare activitate functionar public

Buna ziua,

Un functionar public (asistent referent cls 3) isi poate suspenda activitatea la cerere? Nu ma refer la concedii fara plata.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:59, 8 Mai 2015
da, pentru un interes personal legitim pe baza unei cereri facuta cu cel putin 15 zile inainte avand ca baza legala:
- prevederile art. 95 alin. (2) si (4) si art. 117 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
-prevederile art. 25 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
-art. 54 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată
pentru ce perioada de timp isi poate suspenda activitatea , si cum trebuie motivata cererea?
Suspendarea raportului de serviciula cerere, pentru un interes personal legitim, se poate face pentru o perioada cuprinsa intre o luna si trei ani. Legea nu prevede ce inseamna "interes personal legitim", asa ca va trebui sa va motivati cererea cum stiti dvs. mai bine explicand de ce este important pentru dvs. sa va suspendati raportul de serviciu si ce interes aveti in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea raportului de serviciu pentru un functionar public Norge Norge Doresc sa aflu baza legala si perioada maxima posibila de suspendare a raportului de serviciu pentru un functionar public, la cererea angajatului, cu acordul ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de serviciu rolex rolex Un functionar public doreste sa se autosuspende pentru studii de doctorat pentru o perioada de 3 ani. Cererea de autosuspendare nu a primit nici un raspuns. ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata sandy16me sandy16me Buna ziua. Sunt functionar public si as dori sa solicit concediu fara plata. In cererea pe care am formulat-o am invocat prevederile art 95 alin2 din Legea ... (vezi toată discuția)