avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, sume poprite nevirate creditorului ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, sume poprite nevirate creditorului de catre executor

Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema.Am un credit neplatit la timp. Banca creditoare a introdus actiune la instanta, s-a emis hotarare definitiva de executare silita. Executorul a pus poprire la banca la care primesc salariul. Suma poprita a fost virata in contul executorului. EXECUTORUL NU A VIRAT BANII CATRE BANCA CREDITOARE DE MAI MULTE LUNI. Banca creditoare evita sa-mi dea informatii referitoare la nevirarea sumelor de catre executor si intentioneaza sa faca un nou dosar de executare silita cu alt executor.
INTREBARI:
- Pot sa fiu obligat sa platesc iar sumele deja poprite, virate executorului si nevirate de acesta bancii creditoare?
- Ce demersuri trebuie sa fac si catre cine pentru remedierea acestei probleme si pentru a ma pune la adapost de un eventual abuz al bancii creditoare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristinic , utilizator 15:39, 22 Aprilie 2015
Daca va transfera la alt executor, si nu se ia in considerare suma platita deja (veti vedea in suma care se solicita), trebuie sa actionati in instanta vechiul executor pe temeiul imbogatirii fara justa cauza.
Dar de ce sa -l actionez eu in instanta? Executorul a fost desemnat de instanta sau ales de banca creditoare (nu stiu exacrt). Suma poprita de la mine a fost virata in contul acestui executor. El a incalcat o obligatie de serviciu. A primit si comision pentru indeplinirea aceastei atributii de serviciu. Banca creditoare nu a urmarit daca sumele din debitul meu au fost virate lunar de catre executor.
Cum să acționeze în Instanță executorul? Se va invoca lipsa calității procesual-pasive și se va pierde procesul de către debitor.

sfaturile ar trebui să fie utile, mai ales cele date de avocați.

Trebuie să faceți contestație la executare, dacă vi se solicită inclusiv sumele deja recuperate din executare silită prin poprire.
javascript:void(0);
Sa inteleg ca este problema bancii creditoare sa recupereze de la executor suma care mi-a fost poprita mie si virata in contul acestuia? Multumesc, o sa fac contestatie la executare daca va fi cazul.
Mai degrabă este problema dumneavoastră, ca și debitor. Banca o să spună că acea sumă reprezintă cheltuielile de executare, care se recuperează cu prioritate.

Alte discuții în legătură

Executare silita - poprire din salariu nevirata executorului IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema : pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)