avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatoria din Rusia in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatoria din Rusia in Romania

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema: Nora mea (casatorita cu fiul meu din ianuarie 2015) care este din Rusia este plecata la Moscova in vizita la parintii sai. Precizez ca inca nu este in posesia permisului de sedere in Romania (acesta urmeaza sa fie eliberat in urmatoarele 2 zile) si ea ar trebui sa se intoarca in Romania pe data de 19 aprilie. Din cate stiu viza nu a mai solicitat de la autoritatile ruse. Are la ea in schimb, solicitarea pentru permisul de sedere care a fost depusa in Romania si Certificatul de casatorie.
Intrebare: ce greutati poate intampina la iesirea din Rusia si la intrarea in Romania?

Multumesc si astept un raspuns cat mai currant !
Cel mai recent răspuns: manda_iulia , utilizator 08:33, 17 Aprilie 2015

Condiţii privind intrarea străinilor pe teritoriul României
În conformitate cu prevederile art. 6 din OUG 194/2002, cu modificările şi completările ulterioare, intrarea pe teritoriul României poate fi permisă străinilor care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) posedă un document valabil de trecere a frontierei de stat, care este acceptat de statul român;
b) posedă viză sau permis de şedere acordate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă sau, după caz, posedă orice autorizaţie care conferă titularului drept de tranzit ori de şedere pe teritoriul României în baza actelor normative ale Uniunii Europene, obligatorii şi aplicabile pentru România, dacă prin înţelegeri internaţionale nu s-a stabilit altfel;
c) prezintă, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, documente care justifică scopul şi condiţiile şederii lor şi care fac dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinere pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea;
d) prezintă garanţii că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinaţie sau că vor părăsi teritoriul României, în cazul străinilor aflaţi în tranzit;
e) nu sunt incluşi în categoria străinilor împotriva cărora s-a instituit măsura interzicerii intrării în România sau care au fost declaraţi indezirabili;
f) pe numele lor nu au fost introduse semnalări în Sistemul de Informaţii Schengen în scopul nepermiterii intrării;
g) nu prezintă un pericol pentru apărarea şi siguranţa naţională, ordinea, sănătatea ori morala publică.


[ link extern ]

Conditiile trebuie indeplinite cumulativ, certificatul de casatorie si solicitarea permisului de sedere pot reprezenta docuemente justificative dar nu ii confera in totalitate dreptul de a intra in Romania.

Sursele cele mai sigure de informatii sunt ambasada Romaniei la Moscova, politia de frontiera sau ministerul de externe al ROmaniei.

Secţia Consulară a Ambasadei României la Moscova
Adresă: 119590, Moscova, Mosfilmovskaia uliţa nr. 64
Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români):
+7 499 143 0427; +7 499 143 0350

[ link extern ]

Politia de frontiera
tel 021.9590
Precizez ca nora mea are , in momentul de fata, asupra ei o adeverinta eliberata de Serviciul pentru imigrari al Jud. Ilfov prin care spun ca are prelungit dreptul de sedere pe teritoriul Romaniei in vederea intregirii familiei si ca I-a fost eliberata in scopul calatoriei in strainatate.
Se poate intoarce in Romania avand acest document asupra ei?
Daca adeverinta este scrisa intr-o limba de circulatie internationala ar putea fi posibil dar daca este doar in lb romana nu cred ca ii foloseste cand va pleca din Moscova. Mai ales in conditiile actuale.
Sa intrebe ambasada sau autoritatile ruse daca poate folosi adeverinta respectiva in lb romana.
Sa se informeze la autoritatile ruse (vama, politie de frontiera sau cum s-o fi numind autoritatea care supravegheaza granitele). Poate e suficienta traducerea legalizata a adeverintei si nu trebuie sa ceara iar viza.
La intrarea in Romania nu va avea probleme.
Va multumesc mult de tot pentru raspunsurile dvs. Am respirat usurata, nora mea are acest document tradus si legalizat.

Va multumesc !:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman as vrea sa plec la rusia rodik112 rodik112 buna ziua sunt cetatean roman si as vrea sa ajung la rusia sa lucrez la negru puteti sa-mi spuneti si mie cum as putea pleca la rusia cat mai simplu si mai ... (vezi toată discuția)
Casatorie in rusia Cosmin0604 Cosmin0604 Intentionez sa ma casatoresc in Moscova si as dori sa aflu de ce documente am nevoie ! Mentionez , sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania, este nevoie ... (vezi toată discuția)
Casătorie intre o cetățeancă moldoveancă și un cetățean român Natusea Natusea Buna seara as vrea si eu un raspun sa problema mea, eu sunt din moldova si ma casatoresc cu un cetatean roman si locuim in rominia care este procedura de ... (vezi toată discuția)