avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozitare pe norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozitare pe norma de venit

Am PFA, respectiv I.I. cu 2 angajati.
In luna ianuarie 2014 am facut obtiunea pentru impozitare NORMA DE VENIT.
Este corect sa am angajati la aceasta forma de impozitare ?
Daca raspunsul este negativ va rog sa imi spuneti modalitatea de trecere la SISTEM REAL pentru a putea face raportarea pina la 25 mai 2015 si a plati impozitele aferente.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs.
Va multumesc pentru raspuns. Va rog sa imi indicati actul normativ - legislatie - care stipuleaza cele evidentiate in raspunsul dvs.
Solicit aceasta deoarece cu actul normativ voi fi pregatita sa fac fata organelor de control si eu ma voi documenta pe aceasta speta.
Din codul fiscal ART. 49 Stabilirea venitului net anual din activitati independente pe baza normelor de venit (1) Venitul net dintr-o activitate independenta, care este desemnata conform alin. (2) si care este desfasurata de catre contribuabil, individual, fara salariati, se determina pe baza normelor de venit. 6) In cazul in care un contribuabil desfasoara o activitate din cele prevazute la alin. (1) si o alta activitate care nu este prevazuta la alin. (1), atunci venitul net din activitatile independente desfasurate de contribuabil se determina pe baza contabilitatii in partida simpla, conform art. 48.
Prin depunerea foarte repede a declaratiei 220 faceti trecerea de la impozitarea pe norma de venit la impozitarea pe venitul real. Tot atunci depuneti si formularul 070 prin care introduceti in vectorul fiscal al pfa-ului acele contributii ce se platesc pentru salariati pe care o sa-i aveti cu contract de munca.
Sa fiti atenta sa va suprapuneti corect cu termenele. Adica tutul depinde de prima zi in care veti dori sa inceapa munca persoanele angajate.
Va trebui sa transmiteti si revisalul pana in ultima zi lucratoare dinaintea primei zile de munca a salariatilor.
Daca veti avea maxim 2 salariati, declaratiile 112 le veti depune trimestrial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala cu norma de venit alexaro alexaro O Intreprindere Individuala care desfasoara o activitate cuprinsa in Nomenclatorul activităţilor independente, care nu are salariati, poate opta pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa. cati bani imi mai raman ? tabita-barbu tabita-barbu Vreau sa devin PFA si as dori sa-mi tin singura contabilitatea. Intrebarea mea e : Care va fi venitul efectiv, la sfarsitul fiecarei luni de lucru in ... (vezi toată discuția)
Angajat + pfa + handicap toopeu toopeu Buna ziua, Intrunesc cumulativ cele 3 situatii prezentate Angajat la o Societate Comerciala . Din ianuarie 2009 mi-am deschis PFA - nu pentru a lucra cu ... (vezi toată discuția)