avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Viteza in Ghicesti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Viteza in Ghicesti

Localitatea Ghicesti e strabatuta pe o dstanta de 3-4km de un drum national. La intrarea in localitate este o trecere de pietoni. Aceasta e presemnalizata cu indicatorul corespunzator iar pe acelasi stalp este si indicatorul Limitare viteza 30km/ora. Dupa aceasta trecere de pietoni, pe restul de 3-4km, nu mai exista decat 2-3 indicatoare Depasire interzisa pe niste sectoare de drum.
Daca te intorci prin Ghicesti, nu o sa intalnesti decat la iesirea din localitate aceiasi combinatie Presemnalizare trecere pietoni + Limitare de viteza 30km/ora.

Ghiciti cu ce viteza ar trebui sa se circule legal prin Ghicesti la dus, respectiv, la intors.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:46, 20 Aprilie 2015
50 km/h?:hm:

Indicatorul "limita de viteza" acţionează până la întâlnirea indicatorului ’’Sfârşitul limitării de viteză’’,poate fi anulat şi de cel mai apropiat colţ de intersecţie pe sensul de mers.
Dacă a mai fost cel puţin încă o restricţie actioneaza până la întâlnirea indicatorului ’’Sfârşitul tuturor restricţiilor’’
Stiam ca indicatoarele de limitare a vitezei nu se anuleaza la urmatoarea intersectie. Puteti enunta un articol de lege?
HG 1391-reg.aplic.oug 195

Art. 66.
(6) Semnificatia indicatoarelor de interzicere sau de restrictie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizari care sa precizeze lungimea sectorului pe care se aplica reglementarea ori a unor indicatoare care sa anunte sfârsitul interdictiei sau al restrictiei, semnificatia acestor indicatoare înceteaza în intersectia cea mai apropiata. Când indicatoarele de interzicere sau restrictie sunt instalate împreuna cu indicatorul ce anunta intrarea într-o localitate, semnificatia lor este valabila pe drumul respectiv pâna la întâlnirea indicatorului „Iesire din localitate”, cu exceptia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel.
Multumesc pentru raspuns!

La explicatiile specifice indicatorului "limitare de viteza" apare mentiunea "pana la indicatorul sfarsitul limitarii de viteza sau sfarsitul tuturor restrictiilor". Apare astfel un conflict intre explicatiile semnului si lege.
Explicatia zonei de aplicare a indicatoarelor este data in regulamentul de aplicare a oug 195.

Probabil "explicatiile specifice" le-ati gasit pe vreun site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita de viteza pe niste sectoare de drum kir kir Buna ziua. Am o intrebare cu privire la codul rutier intr-o anumita situatie. Se da o localitate la intrarea in localitate pe panoul de anunta intrarea in ... (vezi toată discuția)
Limitare viteza sat cu case doar pe o parte a drumului Oxigen Oxigen Imi poate spune cineva care este normativul/legea romaneasca sau europeana care prevede ca semnul de intrare in sat(si limitarea la 50km/h aferenta) se pune ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)