avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii

Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an de zile, de cind incaseaza si mi a spus ca nu are ce situatie sa mi dea deoarece, banii au fost directionati acolo unde a fost nevoie. Din punct de vedere al incasarilor situatia e buna ,plateste lumea, 80 % ,dar legal asa ceva nu trebuia sa faca. Fondul de reparatii stiu ca a devenit obligatoriu parca din 2013 iar banii nu pot fi cheltuiti decit pe repratii, s au ma insel !! Persoanele care ereau in comitet s au retras, practic administratora a ramas stapina pe* tarla *. Presedintele s a mutat din bloc si tot el figureaza ,pentru ca nu mai vrea nimeni aceasta functie !! Ce e de facut in situatia asta ?
Organizati o adunare generala extraordinara cu sprijinul a cel putin 20% din nr proprietarilor si alegeti un nou presedinte si comitet executiv.
Administratorul este un angajat al asociatie de proprietari si nu are atributii in reprezentarea asociatiei in legatura cu furnizorii si autoritatile.
Administratorul nu poate eliberat din functie decat de presedinte sau comitetul executiei al asociatiei de locatari.

HG1588/2007
ART. 14
(3) Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunările generale extraordinare ale asociaţiei de proprietari pot fi convocate oricând de comitetul executiv sau de cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei si ale membrilor proprietari
Administratorul de imobil nu are competenta sa puna la dispozitie documente ale asociatiei de proprietari
Situatia din asociatia dvs se datoreaza dezinteresului membrilor proprietari care posibil sa fie dezinteresati,nu cunosc dispozitiile care guverneaza asociatiile de proprietari
Dvs ca memebru proprietar,puteti sa incercati sensibilizarea altor proprietari,sa obtineti acordul a minimum 20%dintre proprietari pentru a convoca adunare generala cu scopul analizarii situatiei cu care se confrunta a sociatia dvs,sa alegeti presedinte,comitet executiv,cenzor
Fondul de reparatii este prevazut de disp HG nr 1588/2007 dar nu exista obligativitatea constituirii acestuia
Faptul ca functia de presedinte de asociatie este detinuta de catre o persoana care nu mai este memebru proprietar in imobil constituie incalcare a dispozitiilor in vigoare
Sesizati oficial serviciul de specialitate din primarie si solicitati implicarea acestuia pentru dispunerea de adunare generala,alegerea reprezentantilor asociatiei de proprietari
Pana cand o sa organizati AG sa va alegeti un comitet executiv si un presedinte dintre proprietarii care nu vor sa aiba aceste functii sau pana o sa faceti reclamatie la primarie sa vina cineva de-acolo sa bata in usile locatarilor si sa dispuna adunarea generala, asa cum iluzoriu va sfatuieste o persoana care nu prea stie cum e cu primaria, administratora chiar va poate face o situatie a fondului de reparatii.

Adica sa va dea o situatie in care sa arate:
- luna
- cat era soldul initial, cat s-a strans in acea luna (din registrul fondului de reparatii), cat s-a cheltuit (si pe ce, tot din registrul de fond de reparatii sau din formularul de cheltuieli administrative), cat era soldul de iesire.

.... si tot asa, luna de luna.

Ca si directionarea aia purta un nume: maturi, creioane, inlocuire teava AR, curatenie generala, becuri etc. Cumva s-au numit obiectele sau actiunile pe care a cheltuit banii.
Daca nu vrea nimeni sa fie presedinte incercati sa stabiliti o "motivatie" financiara suficient de mare incat sa se implice cineva .
Am cerut situatia fondului de reparatii si arefuzat. M a luat cu vrajeli, mai grav este ca nu pot sa mi dea o situatie pentru ca din discutiile avute am inteles ca bani din fondul de reparatii s au dus cica la caldura , la salarii si nu au un cont bancar ! Deci banii sint papati. Daca nu primesc un raspuns scris, ot sa refuz sa mai platesc acest fond ? Avem nou presedinte, cenzoru ! Cu domnii de la primarie, adica ce i de la Asociatia de Proprietari doar sfaturi telefonice , dragilor, sint ologi , nu se pot deplasa !!! ;)

Alte discuții în legătură

Disputã: președinte vs administrator pe tema administrãrii fondurilor. morgan morgan Bună ziua! Doresc ajutor, dacă se poate, în lămurirea unor probleme găsite într-o asociație de proprietari. Pe scurt, am fost ales ca ... (vezi toată discuția)
Fond special asociatie proprietari andalex24 andalex24 Buna ziua, asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)