Buna ziua,
Sunt tatal unei <<fetite|<< de22 de ani care inca isi toceste coatele pe bancile scolii:O
Noi locuim de20 de ani in Italia,nu mai detinem buletine de identitate romanesti pt ca nu mai avem un domiciliu in Romania
in urma cu un an m-am despartit de sotia mea si am parasit domiciliul conjugal.Am incercat sa pastrez un raport sanatos cu fiica mea,am sustinut-o financiar luna de luna plus ca am platit in continuare ratele apartamentului pe care l-am cumparat impreuna cu sotia mea pt a ii putea oferi fiicei mele acelas cofort si sa nu o pun in situatia schimbarii domiciliului samd eu locuind intrun apt.inchiriat
Fiica mea are 22de ani si este inca in ultimul an de liceu deoarece a ramas repetenta 3 ani
Ieri am primit un denunt de la un Tribunal din Ro....facut de catre fiica mea ,care contine numai aberatii....canu imi cunoaste adresa,ca nu primeste bani de la mine...ca nu o caut ...si isi cere drepturile ...un sfert din salariul meu net uitand insa sa precizeze ca eu platesc jumatate din salariul meu pt rata unui apt in care ea locuieste,ca in fiecare luna a primit jumatate din ceea ce mie imi ramane dupa platirea taxelor si a uitat sa precizeze ca banii pe care ii invoca ca fiind un al 2lea venit al meu provin dintrun alt Job pe care eu il practic ca sa o pot intretine pe ea,un copil de22 de ani care a uitat sa invoce faptul ca tatal iei munceste cate10-12ore pe zi iar ea nu este capabila sa termine nici macar un liceu
Intrebarea mea -este intradevar posibil ca ea sa faca aceasta cerere in Romania?
nu cunosc legile romanesti dar legea italiana calculeaza in functie de venitul net scazand insa toate cheltuielile ...rate,,taxe samd si ce ramane se divide
Daca eu voi fi obligat sa ii dau un sfert din venitul meu net va trebui sa se descurce cu locuinta pt ca nu imi voi mai putea permite sa platesc rata
Daca ramane si anul acesta repetenta...rezultatele ei fiind catastrofale pana cand voi fi obligat sa ii platesc lipsa de interes fata de scoala?
Va multumesc anticipat
Nu ati precizat unde aveti acum domiciliul, in Italia sau in Romania dar ar fi recomandabil sa va angajati un avocat care sa va reprezinte.
Cheltuielile de judecata si cele cu avocatul le puteti recupera solicitand acest lucru in instanta.
A precizat omul toate, cum nu...
Datorati pensie pana la 26 de ani, indiferent ca termina liceul sau continua studiile reluand a cinspea oara clasa a treia... Pana la 18 ani aveti posibilitatea sa creati un copil capabil, apoi doar sa inretineti ce ati creat. B-)
Eu nu cred ca e competenta legea romana, insa depinde si de drepturile acordate fiicei dv de legea italiana. Totusi, e greu sa sustineti dv. necompetenta generala a instantelor romanesti, dar puteti incerca.
Daca aveti nevoie de avocat este exclusiv decizia si aprecierea dv., nu pot sti eu sau altul. In general, faptul ca intrebati duce la concluzia ca nu stiti, deci ati avea nevoie de specialist; totusi, nu mereu este aceasta situatie.
Nu sunt jurist dar parerea mea este daca obligatia de intretinere este obligatorie indiferent de numarul anilor de scoala repetati atunci legiuitorul nu ar mai fi precizat "daca se afla in continuarea studiilor" si ar fi spus ca "Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major până la terminarea studiilor fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
Se intelege ca parintii au obligatia intretinerii pana la 26 de ani indiferent de numarul anilor de repetentie. Daca ii "place" liceul atunci poate sa repete fiecare an!
Poate nu inteleg eu cum trebuie si tocmai din cauza asta este nevoie de opinia unui avocat!:)
"continuarea" studiilor se refera la urmarea cursurilor unei facultati sau pana la terminarea liceului pentru ca, in ultimii ani, majoritatea copiiilor au inceput scoala la 7 ani deci termina liceul la 19 (in rest, instanta dispune plata pensiei pana la majoratul minorului). Deci da, din pacate chiar daca ramane repetenta, conform legislatiei romanesti, trebuie sa ii platiti pensie atat timp cat e in scoala dar nu mai mult de momentul in care implineste 26 ani.
Succesiune
Marinela Ilie
Buna ziua. Tatal meu s-a recasatorit. Casa in care am locuit impreuna, eu, mama si tata, este si casa unde acum el si noua lui sotie locuiesc. Scuccesiunea nu ... (vezi toată discuția)