avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO - cerere declarata inadmisibila, oferta Guvern
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO - cerere declarata inadmisibila, oferta Guvern

Buna ziua!

Am avut un dosar trimis la CEDO, cerere care a fost gasita ca inadmisibila.Guvernul roman, s-a oferit sa imi achite o suma de bani pe cale amiabila care sa imi acopere prejudiciul material si moral.Intrebarea mea este, pot veni cu observatii asupra acestei sume si cu acte doveditoare din care sa atest ca e o suma prea mica pt prejudiciul moral cat si material , suferit?!
Cel mai recent răspuns: karina85 , utilizator 08:26, 21 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Asta am inteles si eu ...Guvernul Ro, se ofera a imi plati o suma de bani pe cale amiabila, intrebarea mea este.Pot interveni cu ceva observatii aici ?!Sau doar sa raspund afirmativ instiintarii?!
~ Conținut șters la cerere ~
karina85 a scris:

Buna ziua!

Am avut un dosar trimis la CEDO, cerere care a fost gasita ca inadmisibila.Guvernul roman, s-a oferit sa imi achite o suma de bani pe cale amiabila care sa imi acopere prejudiciul material si moral.


Stimată doamnă,


După ceea ce expuneți, cererea dvs nu v-a fost găsită ca inadmisibilă. Din contră, cererea pare a fi fost admisă în principiu.

Cred, deci, că vă aflați într-o anumită confuzie. Există mai multe posibilități:

1. Ca variantă, s-a ajuns la o înțelegere amiabilă. Precum cunoașteți/ar trebui să cunoașteți, în acest caz se propun anumite sume, care sunt acceptate. Practic se încheie o tranzacție, iar aceasta va deveni definitivă și obligatorie pentru părți.

În urma înțelegerii, cauza va fi scosă de pe rol.

2. Deși aplicantul nu a acceptat oferta Guvernului, Curtea o consideră drept echitabilă. În acest caz se constată intervenirea unei declarații unilaterale, care dezînvestește Curtea, într-un mod similar celui anterior.

Prin urmare, în ambele cazuri, momentul pretențiilor s-a epuizat. Față de întrebarea dvs, eu nu văd ce sume s-ar mai putea cere.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
andreigrigoriu, moderator
multumesc pt raspuns

Alte discuții în legătură

Dosar respins la cedo - alte posibilitati? sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna seara, O intrebare am. Daca dosarul este respins la CEDO ce cai de recurs mai exista. Sau ce instante internationale se mai pot contacta. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Raspuns cedo ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am adresat o plangere la CEDO, prin Posta Romana. Estimez ca a ajuns la Curte la sfarsitul lui sep 2014. Stie cineva daca se trimite raspuns ... (vezi toată discuția)
Cedo - oferta de solutionare pe cale amiabila ni_leta ni_leta Buna seara Am depus o plangere la CEDO, am primit nr. de dosar si cele 10 ectichete. Ulterior, am primit o notificare ce cuprinde o declaratie ... (vezi toată discuția)