avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO - oferta de solutionare pe cale amiabila
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO - oferta de solutionare pe cale amiabila

Buna seara

Am depus o plangere la CEDO, am primit nr. de dosar si cele 10 ectichete.
Ulterior, am primit o notificare ce cuprinde o declaratie unilaterala de solutionare pe cale amiabila a litigiului.Este mentionat faptul ca, daca partile accepta propunerea si conditiile declaratiilor, Curtea va putea decide asupra scoaterii cererii de pe rol, conform art. 39 din Conventie.
Ce se intampla daca accept solutionarea pe cale amiabila?
Statul Roman poate diminua cuantumul oferit de Curte?
Voi intra in posesia sumei in termen de 3 luni, astfel cum este mentionat in declaratie ce Curtea a trimis-o Guvernului?
Va multumesc
O seara placuta

Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 20:20, 24 Martie 2016
Stimat forumist,

Dacă părțile acceptă propunerea, litigiul se va încheia exact cum menționați: prin scoaterea de pe rol a cauzei. Ce presupune acest lucru?

În linii mari, avantajul dvs este că se va economisi mult timp. Nu veți mai aștepta cel puțin un an otivarea hotărârii de către CEDO, după aceea nu veți mai aștepta 3 luni pentru a se epuiza termenul de deferire a cazei către Marea Cameră....etc.

Dezavantajul este că nu veți avea o hotărâre motivată. Prin urmare nu văd posibilitaea dvs de a redeschide procedurile interne. Mai aveți datoria de a păstra secretul asupra proceduri împcării părților.

Prin urmare, dacă nu este o cauză susceptibilă de redeschidere a procedurilor interne, ideea tranzacției este benefică și eu, cel puțin, îmi încurajez clienții să o aleagă.

Dacă Declarația este semnată de Guvern, nu exisă posibilitatea retragerii ofertei.

Cu stimă.
Va multumesc pentru raspunsul promt. As mai avea o intrebare:exista posibilitatea ca Guvernul sa nu plateasca? Oricum, din cate am inteles, nu prea pot refuza oferta fara motive temeinice.
Va multumesc pentru ajutor.
O zi placuta
Stimat forumist,

Dacă Guvernul se va angaja să plătească, va plăti cu siguranță.

De altfel, în cauzele CEDO, nu Ministerul Finanțelor este răspunzător pentru plăți, ci Ministerul Afacerilor Externe - Agentul Guvernamental, iar aceste obligații, fiind dispuse de către Instanțe internaționale, sunt achitate.

Cu stimă.
Va multumesc din nou pentru amabilitate si ajutorul oferit.
Sa aveti o seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot continua procesul ? Statescu Statescu Buna seara! In ultima scrisoare de la CEDO am fost informat ca s-a cerut guvernului sa se pronunte asupra admisibilitatii cererii (pe art.3), iar mie mi se ... (vezi toată discuția)
Procedura cedo in cazul radierii de pe rol sanduroman sanduroman Am primit raspund de la CEDO dupa o perioada lunga, 10 ani. Contrar asteptarilor, instanta europeana nu raspunde la toate capetele grave de cerere din ... (vezi toată discuția)
Cedo - cerere declarata inadmisibila, oferta guvern karina85 karina85 Buna ziua! Am avut un dosar trimis la CEDO, cerere care a fost gasita ca inadmisibila.Guvernul roman, s-a oferit sa imi achite o suma de bani pe cale ... (vezi toată discuția)