avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva, drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva, drepturi

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti ce drepturi mai au salariatii in urma concedierii colective din initiativa angajatorului(faliment) si daca ar trebui sa se respecte CCM in vigoare referitor la salarii compensatorii?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 20 Aprilie 2015
Potrivit art.67 c.mun., salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Daca la nivel de angajator exista un ccm aplicabil , angajatorul are obligatia de a acorda drepturile prevazute de acesta salariatilor concediati din motive care nu tin de persoana lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Firma care intra in insolventa Victorina20 Victorina20 Buna ziua, in momentul de fata lucrez la o firma care intra in insolventa (nu stiu daca s-a depus dosarul sau nu pentru ca nu ni se spune) as dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)
Concedierea art 65 aliniatul 1 desființarea locului de muncă AdevarulALways AdevarulALways Buna ziua, Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza ... (vezi toată discuția)