daca am cumparat un spatiu comercial de la cineva si terenul de sub spatiu apartiene consiliului local , cum obtin un drept de folosinta pe acest teren. Pentru carte funciara imi cere asa ceva.
:offtopic: Daca puteti da un raspuns juridic pe baza celor prezentate, ca discutie de speta, atunci va rog sa o faceti. Asa ceva nu constitie consultatie juridica in opinia mea, iar regulamentul forumului a fost redactat tocmai in aceasta idee. Acelasi regulament totusi interzice publicitatea pe forum, asa incat va rog sa nu va publicati in mesaje numarul de telefon sau alte date de contact. Multumesc!
Eu m-am inscris pe acest forum ca sa pot face schimb de informatii interesante si sa pot oferi ceea ce cred eu ca este util altora. Activitatea pro bono este un motiv de mandrie pentru orice jurist/avocat.
On topic, pentru cei care detin cladiri situate pe terenuri ale autoritatilor publice locale, exista urmatoarea prevedere a Legii administratiei publice locale:
Art. 123. - (1) Consiliile locale si consiliile judetene hotarasc ca bunurile ce apartin domeniului public sau privat, de interes local sau judetean, dupa caz, sa fie date in administrarea regiilor autonome si institutiilor publice, sa fie concesionate ori sa fie inchiriate. Acestea hotarasc cu privire la cumpararea unor bunuri ori la vanzarea bunurilor ce fac parte din domeniul privat, de interes local sau judetean, in conditiile legii.
(2) Vanzarea, concesionarea si inchirierea se fac prin licitatie publica, organizata in conditiile legii.
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), in cazul in care consiliile locale sau judetene hotarasc vanzarea unui teren aflat in proprietatea privata a unitatii administrativ-teritoriale pe care sunt ridicate constructii, constructorii de buna-credinta ai acestora beneficiaza de un drept de preemptiune la cumpararea terenului aferent constructiilor. Pretul de vanzare se stabileste pe baza unui raport de evaluare, aprobat de consiliul local sau judetean, dupa caz.
(4) Proprietarii constructiilor prevazute la alin. (3) sunt notificati in termen de 15 zile asupra hotararii consiliului local sau judetean si isi pot exprima optiunea de cumparare in termen de 15 zile de la primirea notificarii.
Posibilitatea vanzarii exista pentru terenurile aflate in domeniul privat, pentru cele din domeniul public exista numai variantele concesionarii si inchirierii.
Mie imi pare incredibil ca ati cumparat constructia in aceste conditii.
Nu de alta .. dar .. ar fi trebuit sa va puneti intrebarea .. ce voi face daca constat ca de fapt acest spatiu comercial este edificat abuziv?
In mod normal Primaria ... in aceasta ipoteza .. ar putea sa solicite demolarea constructiei.
Autorizatie de constructie are constructia asta ?
Buna ziua
Nu detinem nicio autorizatie de constructie.
SC de la care am cumparat constructia a construit-o in anul 1978 si din cate am inteles a fost construita la ordin( e vorba de o constructie comerciala) tip avicola.
Cred ca singura solutie e sa cautam SC(daca nu a fost desfiintataintre timp) pentru a verifica daca pentru aceasta constructie au avut autorizatie.
In cazul acesta nu ne ramane decat sa acceptam conditiile impuse..
Concesionare teren
stilneed
buna ziua.am primit un teren in concesiune si se zvoneste ca sa dat o lege cum ca pamanturile concesionate se dau in proprietate.este adevarat?multumesc ... (vezi toată discuția)