avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice - descalificare contraofertant
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice - descalificare contraofertant

As dori sa-mi descalific un contracandidat, in conditiile in care ii lipsesc niste documente, dupa cum urmeaza:

La Capacitatea tehnica si/sau profesionala

Cerinta nr. 4. Utilaje, instalatii, echipamente
Se va prezenta o declaratie pe propria raspundere referitoare la utilajele, instalatiile, echipamentele tehnice de care poate dispune operatorul economic pentru executarea corespunzatoare a lucrarilor.
Note:
1. Se va completa Formular nr. 15 - Declaratie privind dotarile tehnice care vor fi utilizate pentru îndeplinirea contractului (echipamente/ utilaje/ instalatii/ mijloace de transport);
2. In cazul unei oferte comune, Formularul nr. 15 va contine toate echipamentele/ utilajele care pot fi asigurate de asociere. In cazul in care la procedura participa operatori economici in calitate de subcontractanti si daca acestia asigura echipamente/ utilaje pentru partea de contract (lucrari) pe care o vor executa, acestea vor fi incluse tot in Formularul nr. 15.
3. Toti operatorii economici care asigura echipamente/ utilaje necesare realizarii lucrarilor vor prezentarea unor documente care atesta detinerea (dotarea proprie/inchirierea sau alte forme de punere la dispozitie) a utilajelor precizate in Formularul 15.

Contracandidatul nu a prezentat nici un fel de document care atesta detinerea.

La Modul de prezentare a ofertei

Raspunsurile la solicitarile de clarificari privind documentele de calificare fac parte din documentele care însotesc oferta, iar raspunsurile la solicitarile de clarificari privind oferta (propunerea tehnica si propunerea financiara) fac parte din oferta.

În cazul în care celelalte documente privind procedura (raspunsuri la solicitarile autoritatii contractante, inclusiv la clarificari), care fac parte integranta din oferta, nu sunt semnate de catre un reprezentat legal al ofertantului, se va atasa împuternicire din partea unui reprezentant legal pentru persoana care semneaza oferta.

Contracandidatul nu a prezentat insusirea raspunsurilor la solicitarile de clarificari (nici semnate si stampilate de el, nici declarative de insusire)

INTREBARE:

Poate fi declarat contracandidatul eligibil? Adica I se poate cere COMPLETAREA ofertei? In conditiile in care nu a prezentat, in completarea documentelor efectiv depuse, nici Declaratia initiala cu Anexa.

Poate fi declarata oferta contracandidatului conforma? In conditiile in care ii lipseste aceasta insusire a raspunsurilor de clarificari.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Indeplinire criterii de calificare mara78 mara78 Am participat la o licitatie de lucrari a carei fisa de date prevedea ca, pentru indeplinirea contractului ofertantul trebuie sa detina anumite utilaje. Am ... (vezi toată discuția)
Sustinere financiara si tehnica ibitza78 ibitza78 Doresc sa particip la o licitatie, dar pentru asta am nevoie de sustinere financiara - pentru cifra de afaceri si de sustinere tehnica - pentru experienta ... (vezi toată discuția)
Lipsa document calificare nikitamv nikitamv ce intampla daca din oferta unui operator economic lipseste unu sau mai multe documente de calificare, ii pot respinge oferta si daca da, pe ce articol. ... (vezi toată discuția)