avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Lipsa document calificare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Lipsa document calificare

ce intampla daca din oferta unui operator economic lipseste unu sau mai multe documente de calificare, ii pot respinge oferta si daca da, pe ce articol. multumesc anticipat si scuzati ignoranta!
nu se respinge oferta, se cer clarificari cu privire la lipsa acelor documente. Trebuie sa aveti confirmarea primirii solicitarii de clarificari din partea ofertantului (chestiune ff importanta) si daca nu se prezinta documentele cerute in forma si timpul solicitat de catre AC, il puteti respinge.
art.78 din HG 925 stabileste posibilitatea "completarilor formale si de confirmare" a documentelor ofertei.
Daca exista mai multi ofertanti si au depus toti documentele respective, nu mai solicitati completarea pentru ca incalcati tratamentul egal.

Daca exista mai multi ofertanti care nu au depus toti documentele respective,solicitati completarea pentru ca aplicati tratamentul egal, in masura in care cei mai multi nu au depus, restul fiind o exceptie.

Daca e singur, i se poate cere completarea, in masura in care numarul si relevanta documentelor poate fi acceptata.

Depinde si ce documente nu a depus. Daca nu a depus un cv, nu e motiv temeinic sa il descalificati. Daca nu a depus declaratie cu art. 180 este.

Ramane la latitudinea comisiei, aprecierea gradului de nedepunere care determina solicitarea completarii sau respingerea directa.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
vlad nicolae, moderator
Dupa parerea mea, este in regula, daca in declaratia initiala conf. art. 11 din HG 925/2006 mentioneaza faptul ca indeplineste cerinta art 69^1 din OUG.
Intr-adevar, conform art.11 se poate doar mentiona ca indeplineste conditia. Dar de regula, prin FD se solicita depunerea unui formular, conditie ce trebuie indeplinita. Solicitarea depunerii acestui formular, in conditiile in care a fost depusa declaratia cf.art.11, nu reprezinta o incalcare a tratamentului egal, incadrandu-se in completarile admise de art.78.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descalificare ofertant ContSters179234 ContSters179234 Este corect, din punct de vedere legislativ, sa se impuna urmatoarele: \"Daca lipsesc mai mult de trei documente solicitate in Cap V criterii de calificare ... (vezi toată discuția)
Propunerea tehnica -prezentare document ibitza78 ibitza78 Buna ziua! In cadrul unei licitatii un ofertant a prezentat un document \"Durata de executie\" in Propunerea financiara si nu in Propunerea tehnica asa cum ... (vezi toată discuția)
Conditii de participare ibitza78 ibitza78 AC are in Fisa de date, dupa fiecare cerinta de calificare, mentiunea \\"[i]Atentie! Vor fi descalificati ofertantii care omit sa prezinte documentele ... (vezi toată discuția)