avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot fi considerate dovezi pt dosar ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot fi considerate dovezi pt dosar ?

Buna ziua , Intr-un partaj succesoral am fost atat de naiv incat am cerut doar 10 la suta din masa succesorala (m-a interesat o bucatica de teren in suprafata de doar 40 m patrati ) lasandu-i reclamantei cota de jumatate din apart si masina fiind de buna credinta recunoscand ca a suportat cheltuielile de inmormantare ale fratelui decedat . Dupa toate acestea m-am trezit ca s-a deschis iar supliment de mostenire pt partajarea unui depozit bancar despre care eu habar nu aveam pana acum , si cere partajarea in cote parti si a cheltuielilor de inmormantare. Eu pot duce ca dovezi ca fratele s-a ocupat cu vanzarea de expresoare de cafea inca din 2008 iar dupa deces sotia lui a valorificat aceste expresoare inca doi ani pana le-a terminat ,dovezile mele constau in ziare locale cu anunturile fratelui dar si ale cumnatei dupa decesul acestuia . in aceste anunturi apar nr de tel ale celor doi . INTREBARE - aceste anunturi pot fi numite dovezi sau va rade instanta de mine ? Nu mi se pare corect ca unul sa ramana cu toate bunurile iar altul sa achite bani pt inmormantare , desii si eu imi pomenesc fratele . ( expresorele au fost aduse din bulgaria si le valorificau la negru ). multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreyskysky , utilizator 10:32, 26 Aprilie 2015
Buna ziua,

Pot fi considerate dovezi, insa instanta va decide ce valoare probatorie le acorda. Ar fi bine sa aveti si alte dovezi, sa cereti si interogatoriu, poate aveti si martori care pot sustine ce declarati dvs.

Succes,
doamna avocat , buna ziua in primul rand . acele expresoare au fost deja vandute , deci nu se vor mai gasi in posesia reclamantei. martori nu pot pune pt ca vecinii ei vor fi de partea ei , eu locuind in alt cartier .singurele dovezi ar fi anunturile din dosar . cum se poate afla adevarul daca unul din mostenitori si-a insusit bunurile sau l-ea ascuns. pot pune un martor care a ajutat-o la vanzarea expresoarelor , dar nu-i cunosc numele ? stiu ca este finul reclamantei . poate instanta sa o oblige pe reclamanta sa-i dezvaluie numele acelei persoane care ar elucida cxazul dar al carui nume nu-l cunosc ?multumesc pt sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna ziua. fratele a decedat (nu are descendenti,parintii decedati ),iar eu doresc deschiderea succesiunii. cumnata mea a scos in 10 minute de la deces banii ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala-partaj Pavel simona felicia Pavel simona felicia Buna ziua. In urma decesului tatalui sunt 7 mostenitori. S-a facut masa succesorala ( casa de locuit si terenul aferent+7parcele de teren),si acum urmeaza ... (vezi toată discuția)
Succesiune voiculescueugen voiculescueugen Buna ziua . M-am tot interesat pe mai multe surse si vad ca nimeni nu poate sa-mi dea si mie un raspuns la problema mea , care este urmatoarea : In anul ... (vezi toată discuția)