avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... zile libere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

zile libere

la deces parinte, zile acordate functionarului public
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 22 Aprilie 2015
O.G. nr.6/2007
Art. 24
În afara concediului de odihnă, funcţionarii publici mai au dreptul, în condiţiile legii, la zile de concediu plătit în cazul următoarelor evenimente familiale deosebite:

a)căsătoria funcţionarului public – 5 zile lucrătoare;

b)naşterea sau căsătoria unui copil – 3 zile lucrătoare;

c)decesul soţiei/soţului funcţionarului public sau al unei rude de până la gradul al III-lea a funcţionarului public ori a soţului/soţiei acestuia, inclusiv – 3 zile lucrătoare;

d)controlul medical anual – o zi lucrătoare.

in cazul casatoriei fratelui functionarului public nu se acorda nici o zi libera?
Legea nu prevede o astfel de situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, am un coleg care i se casatoreste copilul- colegul meu beneficiaza de zile libere ptr. evenimente deosebite( suntem bugetari) (vezi toată discuția)
Buna ziua ,de cate zile libere am dreptul daca bunicul a decedat ... steluta2608steluta steluta2608steluta buna ziua ,de cate zile libere am dreptul daca bunicul a decedat sambata ?mentionez ca lucrez la stat ca functionar public ,.de compartimentul resurse umane mi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la zile libere platite la nasterea unui copil din concubinaj gavrileusebiu gavrileusebiu Un salariat (in cazul nostru la stat),a carui concubina a nascut,poate beneficia de zile libere platite?Daca da, cum trebuie sa procedeze? (vezi toată discuția)