avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Legea 15/2003
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Legea 15/2003

as dorii sa stiu daca Legea 15/2003 ce iti poate oferi un teren pe care sa iti construiesti casa mai este in vigoare si mar interesa daca este intradevar o realitate sau ramane doar un vis frumos, ceea ce vreau eu nu este sa-mi fac vila , ci 2 camere si pamant pe care sa pot cultiva. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:04, 22 Aprilie 2015
Potrivit dispoz. Legii nr. 15/2003:
Art. 3. - (1) De prevederile art. 1 beneficiaza, o singura data, tinerii in varsta de pana la 35 de ani, care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) au implinit varsta de 18 ani;
b) nu au avut sau nu detin in proprietate o locuinta sau un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala, atat in localitatea in care se solicita atribuirea in folosinta a unui teren, cat si in alte localitati.
(2) Consiliile locale pot stabili criterii suplimentare fata de cele prevazute la alin. (1), in vederea atribuirii terenurilor disponibile.
Art. 4. - (1) Cererea pentru atribuirea terenului se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti in care solicitantul are domiciliul.
(2) Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia, la care se anexeaza o copie de pe certificatul de nastere, o copie de pe cartea de identitate, o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta sau un teren destinat construirii unei locuinte.
Art. 5. - Consiliul local caruia i-a fost adresata cererea de atribuire a terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala se va pronunta asupra acesteia, prin hotarare, in conditiile prevazute de lege.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr.15/2003 mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel am o fata de 18 ani,poate obtine un teren de la primarie pe care poate construi o casa. (vezi toată discuția)
Legea 15 /2003 privind acordarea unui teren de catre primarie valiG7 valiG7 Am 25 de ani si sunt interesat de legea 15/2003 intrucat as vrea sa mi construiesc o casa in drobeta turnu severin .Intrebarea mea este :daca ambii parintii ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trbuiesc indeplinite pentru a primi un teren din partea primariei pt. constuirea unei locuinte? Alin89iosif Alin89iosif Eu si iubita mea am dori sa ne construim o casa. Neavand sprijin material sau economic din partea nimanui am decis sa cautam pe internet ce drepturi ni se ... (vezi toată discuția)