avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare auto in care vanzatorul nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare auto in care vanzatorul nu vrea sa emita fiscalul

Va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie in urmatoarea situatie:
Am cumparat un autoturism ,in vinerea mare cu contract de vanzare cumparare descarcat de pe siteul primariei semnat de ambele parti cu bunavointa.Proprietarul m-a sunat zilele ce au urmat sa imi spuna sa-i aduc mansina ,ptr ca s-a razgandit,totodata spunandu-mi ca acel contract de vanzare cumparare nu este valabil.Precizez ca in momentul de fata nu vrea sa imi emita cnf-ul(fiscalul).Mai am la dispozitie doua saptamani pana trec cele 30 de zile in care ar trebui sa inmatriculez acest autoturism.Care ar fi pasii legali care ar trebui sa-i urmez.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:56, 22 Aprilie 2015
Nu stiu cu ce fel de contract de vanzare ati cumparat masina, dar la data semnarii contractului, ati platit suma, ati primit masina, cheile si actele masinii?
Va recomand sa mergeti maine dimineata la Fisc sa solicitati sa inregistrati masina pe baza contractului de vanzare incheiat cu cumparatorul si vedeti ce vi se spune. Daca acel contract nu este valabil pentru ca este incomplet sau are alte vicii, si doriti sa pastrati masina, va trebui sa introduceti o actiune la Judecatoria de la domiciliul vanzatorului pentru a se constata vanzarea, iar pe baza hotararii sa va puteti inmatricula masina. ;)
Buna ziua,
aveti 3 posibilitati:
1. sa-i inapoiati masina si sa va remita pretul cu dobanda aferenta,
2. Sa va adresati instantei sa il oblige sa va remita CNF-ul.
3. Sa ajungeti la o intelegere amiabila.
Fara certificatul fiscal al vanzatorului nu puteti inmatricula masina. Puteti sa il obligati sa va dea CF printr-o actiune in instanta. Ati platit pretul solicitat ptr masina si trebuia sa va dea toate actele necesare ptr a incheia transcrierea. Contractul este valabil.
Eventual ii puteti "revinde" masina la un pret corespunzator deranjului provocat! plus 3-5 %;)

In cazul tranzactiilor imobiliare nefinalizate atunci cand una dintre parti se razgandeste, cumparatorul pierde avansul iar vanzatorul plateste dublul avansului! Dar asta in cazul in care exista o promisiune de vanzare/cumparare.
cyan a scris:

Fara certificatul fiscal al vanzatorului nu puteti inmatricula masina.
Contractul este valabil.



Fara certificatul fiscal,legal nu se putea intocmi contractul de vanzare cumparare bun mobil
@mustache
Ce fel de contract de vanzare cumparare bun mobil ati incheiat dca vanzatorul nu a depus certificatul fiscal
Lipsa certificatului ridica suspiciunea existentei de debite in urmarire in sarcina vanzatorului

Nu este primul caz discutat pe forum despre vanzatori care nu dau cumparatorilor certificatul fiscal odata cu restul de documente sau numai o parte din documente.

Parerea mea este ca vina apartine in totalitate cumparatorului care nu se informeaza despre procedura de achizitie si inmatriculare a unei masini. Nu vreau sa spun ignoranta sau altfel!

Daca actele nu sunt in regula sau nu le primesti pe toate nu cumperi!
Cumperi atunci cand le primesti pe toate, nu accepti nicio justificare, pentru ca le vei primi la Sf Asteapta sau calendele grecesti!

Cand achizitionezi un bun de o valoare destul de mare, 2-3-4-5000 de euro te informezi suficient astfel incat sa nu ajungi in postura de a pierde banii sau de a ajunge sa ii recuperezi prin instanta de judecata! Daca nu te descurci apelezi la cineva care se pricepe, o ruda, intrebi in stanga si-n dreapta, in primul rand pe internet daca ai acces sau la autoritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto edyflo edyflo buna ziua! daca cumperi o masina de la o persoana care a luat-o de la alta persoana (dar are talon fiscal de la proprietar) cum se procdeaza? deci persoana ... (vezi toată discuția)
Ce risc daca vand masina, o radiez fiscal dar nu radiez numerele? RAMONARAMMY RAMONARAMMY Bunam Vreau sa vand autoturismul pe care il detin, dar cel care il cumpara nu are bani sa plateasca si taxa de timbru (tin sa mentionez ca eu am ... (vezi toată discuția)
Masina inregistrata numai la fisc. cum o vand? cyan cyan La cumparare nu a fost inmatriculata pe motiv de taxa de mediu, a fost inregistrata la admin financiara dar certificatul de inmatriculare a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)