avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala?

Buna seara,

O persoana care a facut bani din redactare de referate pe internet, si datoreaza un impozit catre stat de aproximativ 13 000 ron poate primi inchisoare cu executare sau cu suspendare?
Daca primeste amenda de la anaf si achita prejudiciul inainte de a se sesiza politia, si obtine si autorizatia de PFA mai poate fi acuzat?
Cel mai recent răspuns: AnaMarie , utilizator 15:23, 23 Aprilie 2015
Daca exista plangere formulata de catre tert interesat,se poate ca parchetul sa dispuna condamnare
Daca intre timp se obtine autorizatie PFA si se achita prejudiciul, politia mai poate sesiza parchetul sa se inceapa urmarirea penala?
ynocentta a scris:

Daca exista plangere formulata de catre tert interesat,se poate ca parchetul sa dispuna condamnare


Daca ar dispune Parchetul condamnarea ar fi jale. :D
Adica nu o dispune parchetul sau cum?
In faza de urmarire penala, procurorul şi organele de cercetare penală strâng probele necesare pentru a se constata dacă există sau nu temeiuri de trimitere în judecată.
Procurorul pune in mişcare acţiunea penală când există probe din care rezultă săvârşirea unei infracţiuni şi nu există vreo cauză legală de împiedicare.
Atunci când constată că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, procurorul poate emite rechizitoriu prin care dispune trimiterea în judecată, dacă din materialul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvârşită de inculpat şi că acesta răspunde penal sau emite ordonanţă prin care clasează sau renunţă la urmărire, potrivit dispoziţiilor legale.
Instanţa hotărăşte asupra învinuirii aduse inculpatului, pronunţând, după caz, condamnarea, renunţarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, achitarea sau încetarea procesului penal.

Alte discuții în legătură

Achitare in cazul recunoasterii vinovatiei ? cezarad cezarad Buna ziua. Intr-un dosar, un inculpat a sustras niste bunuri unui coleg de camera, in valoare de doar 1000 lei. El a fost trimis in judecata, si la primul ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan + accident + vatamare corporala adx adx Buna seara, Situatia (dosarul) se prezinta astfel: Persoana X si alte 2 persoane se urca intr-o masina. Toate cele 3 persoane au consumat bauturii acoolice. ... (vezi toată discuția)
Recurs penal lazar 11 lazar 11 buna ziua ,vreau sa va adresez si eu o intrebare in care sunt trimis in judecata in calitatate de complice la 215 cp rap la 26 in care nu am prejudiciu am ... (vezi toată discuția)