avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Anaf nu mai inchide magazinele pentru sume mici gasite ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Anaf nu mai inchide magazinele pentru sume mici gasite in casierie

Am vazut ca au modificat OUG 28/1999 - au pus gradat pe sume amenzile privind plusurile din casierie..... nu gasesc insa unde
s-a publicat. Oare se aplica si retroactiv? s-a mai intamplat in trecut. Am un caz de 8000 lei amenda pentru 50 lei in plus in casierie provenite din resturi... ca bon fiscal se dadea

multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 17:31, 23 Aprilie 2015
Buna ziua,

Orice reglementare legislativa se aplica din momentul in care intra in vigoare. Retroactiv se aplica doar atunci cand in textul ei scrie ca se aplica astfel. Din ce am vazut eu nu e cazul acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neemitere bon fiscal ContSters94154 ContSters94154 In cazul neemiterei bonului fiscal: 1. Cine plateste amenda? (casierul sau societatea) 2. Care este cuantumul amenzii? Multumesc mult, mult!!! (vezi toată discuția)
Incasare fara bon fiscal ddaas ddaas Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti care este pedeapsa primita daca o firma incaseaza bani fara a elibera bon fiscala? Multumesc (vezi toată discuția)
Bani din casa lumi007 lumi007 In urma controlului ANAF , in casa de marcat se gasesc mai putini bani decat pe bonul fiscal.Inspectorii pot sa inchida locatia? Este legal? Multumesc. (vezi toată discuția)