avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua! In urma unui ordin judecatoresc din 2012, sunt obligat sa platesc suma de 3047.47 lei (2433.88 creaanta si 613.59 cheltuieli de executare). Mi s-a instituit o poprire pe cont si mi se opreste 1/3 din salariu lunar. Am adunat toata suma primita de la serviciu pana acum (de pe fluturasi) si am calculat, iar o treime oprita, care mi s-a spus ca se duce catre poprire, este de 2909.64 lei.
Mi s-a dat astazi de la banca un extras de cont cu tot ce mi s-a oprit din salariu iar catre poprire dupa ce am adunat sumele, s-au dus 2258.09.
Intrebarea mea este, unde s-au dus restul banilor opriti? (diferenta de 651.55 de lei care mi-a fost oprita din salariu)
Mentionez ca de doua luni cand merg la banca sa imi iau salariul, mereu imi spune ca mai am aceeasi suma de platit catre porprire si anume: 789.38.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:59, 24 Aprilie 2015
Adresati-va executorului pentru clarificarea situatiei.
Restul sumei ar trebui să o reprezinte cheltuielile de executare și/sau dobânzile și penalitățile înregistrate de la momentul pornirii executării și până acum.

Dacă debitul pentru care sunteți executat silit este rezultat dintr-un contract de credit, este purtător de dobânzi și penalități care se achită cu prioritate. Aceste dobânzi vor curge până la achitarea în totalitate a debitului față de bancă.

Cereți creditorului să să detalieze modul în care s-a făcut imputație plății pentru sumele recuperate până acum de la dvs.

Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Debitul pentru care sunt silit este rezulltat din cauza neplatei unui abonament la vodafone.
Sa inteleg ca pentru un astfel de debit, nu se pot percepe alte dobanzi sau penalitati?
Doar penalitâți, dacă sunt prevăzute în contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)
Credit - declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor augustin30 augustin30 Buna ziua. Am primit de la Banca o notificare privind declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor datorate in baza contractului de credit. Creditul e de ... (vezi toată discuția)