avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... compatibilitate functii
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

compatibilitate functii

Buna ziua

Puteti sa imi spuneti daca ma pot angaja ca si jurist/consilier juridic la o sc daca in acelasi timp sunt si contabil/economist la o alta?Exista incompatibilitate?
Multu,esc.
Cel mai recent răspuns: IULIA30 , utilizator 18:55, 25 Aprilie 2015
Nu exista incompatibilitate intre cele doua functii.

Orice salariat are dreptul de a muncii la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, Codul muncii nu prevede o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata determinata sau nedeterminata.
Nu exista incompatibilitate. ;)
Întrucât dispoziţiile art. 114 din Codul muncii se referă la un singur contract, rezultă că, în cazul salariaţilor cumularzi, nu se aplică interdicţia privind durata maximă legală a timpului de muncă de 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
Multumesc pt raspunsuri!nu ma refeream la nr de ore...ma refeream la cele 2 functii...daca pot fi in acelasi timp si economist si jurist.Exista incompatibilitate?
Vi s-a dat raspuns la acesta intrebare :

freeelis a scris:

Nu exista incompatibilitate intre cele doua functii.
....



cora2006 a scris:

Nu exista incompatibilitate. ;)


p.s.
Partea cu numarul de ore este doar o completare a mesajului anterior.

Alte discuții în legătură

Mai multe cim comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Din cate stiu eu, nu pot exista mai multe contracte pentru un singur om cu 8 ore/zi si mai multi angajatori ;; gresesc eu? (vezi toată discuția)
2 joburi in paralel M-A-N M-A-N As dori sa stiu daca o persoana cu un job de 8h/zi mai poate sa-si gaseasca un al doilea job, eventual tot cu norma intreaga? Pt. 2 joburi in paralel care ... (vezi toată discuția)
Cadru didactic universitar 2014vasile 2014vasile Poate un cadru didactic universitar ce este angajat cu norma intreaga la universitate sa ocupe un job cu norma intreaga intr-o institutie publica? Multumesc ... (vezi toată discuția)