avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea 82/2012 a fost abrogata ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea 82/2012 a fost abrogata ?

Buna seara !

As vrea sa stiu daca firmele de internet / telefonie mobila mai sunt obigate / mai pot sa furnizeze politiei date cum ar fi IP , nr. cu ascuns ?
Cel mai recent răspuns: Andrei-Ionuț COCÎRLĂU , Avocat 19:17, 30 Aprilie 2015
Directiva UE care a impus legea a picat, vezi [ link extern ]

Deci legea nu mai are temei, acesta fiind anulat la nivel de UE.

Pentru jurisprudenta romaneasca vezi [ link extern ]

Asta nu exclude posibilitatea ca furnizorii de internet/mobil sa pastreze loguri din proprie initiativa, din motive tehnice sau de securitate informatica.

In masura in care aceste date mai sunt pastrate, ele pot fi dezvaluite doar cu mandat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
tgeorgescu, utilizator
Decizia Curtii Constitutionale nr.440/2014 referitoare la excepţia de ne constituţionalitate a dispoziţiilor Legii nr. 82/2012 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice şi ale art. 152 din Codul de procedură penală
- admite excepţia de neconstituţionalitate şi suspendă dispoziţiile legii pentru 45 zile(termenul se împlineşte la 19 oct. 2014)după care operează dispoziţiile art. 147 din Constituţie
Deci doar prin mandat se mai pot dezvalui acest tip de date ?
Deconspirarea acestor date (daca mai exista) nu se poate face decat cu mandat. Sa zicem ca prin absurd ai mitui un functionar al firmei si ti-ar deconspira datele, tot nu ar fi proba obtinuta in mod legal, plus ca s-ar putea astepta sa fie cercetat penal pentru incalcarea legislatiei despre protectia datelor personale, iar eu sa fiu in locul angajatorului lui, l-as concedia pe loc, ca-mi strica reputatia firmei si a incalcat increderea pe care angajatorul o avea in angajatii sai.
Am inteles ! Dar politistul de caz / procurorul este obligat sa scoata mandat ? Adica daca fac rost de nr. de telefon de pe care am primit apelurile , e tot ceea ce au nevoie pentru a solutiona dosarul ..

Alte discuții în legătură

Lista inregistrari apeluri telefonice BVFlorina BVFlorina Am depus la Parchet o plangere penala pentru hartuire si amenintare intrucat din luna ianuarie 2014 primesc sms-uri de pe doua cartele telefonice. M-am ... (vezi toată discuția)
Accesare date de trafic in proces civil alexeey alexeey Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-un proces civil, una din parti (persoane fizice) poate cere accesarea datelor de trafic (drept proba). Prin \"date ... (vezi toată discuția)
legea nr.82/2012 privind reþinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reþele publice de comunicaþii electronice ºi de furnizorii de servicii de comunicaþii electronice destinate publicului... mgardon mgardon Din 21.06.12 a intrat in vigoare Legea nr. 82/2012. Eu am o afacere care, printre alte servicii legate de IT, ofera servicii de acces internet si telefonie/fax ... (vezi toată discuția)