avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Ce inseamna pentru dvs. prietenii in spatiul virtual?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Ce inseamna pentru dvs. prietenii in spatiul virtual?

Ma bate gandul sa va pun aceasta intrebare de mai multe zile. Si va intreb acum, pentru ca in noaptea aceasta m-a vizitat una dintre cele mai vechi prietene ale mele, Insomnia. :)

Prietenii mei din comunitatea Avocatnet sunt:
-persoane care, desi au terminat aceeasi facultate ca si mine, sunt mult mai bine pregatite in anumite ramuri ale dreptului;
-persoane care, desi au alte studii, reusesc sa ma convinga si sa ma fascineze; recunosc, contabilii si consultantii fiscali au un "ce" special si reusesc sa ma determine sa ma intreb daca nu cumva citesc mesaje in alta limba. :"> Nu intamplator, trei din primii patru prieteni ai mei au fost un consultant fiscal, un contabil si un consultant resurse umane.

In putine cuvinte, prietenii mei sunt persoane foarte bine pregatite in domeniul in care activeaza, de la care am foarte multe de invatat si care au castigat respectul meu.

Pentru dvs. ce inseamna prietenii / prietenia in spatiul virtual?

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua !
Pentru mine amicii din spatiul virtual sunt acele persoanele care iubesc comunicarea. Consider totusi ca e cam mult spus ,,prieten,, unui partener de discutii pe internet. Iar daca e sa vorbim despre acest site, nu stiu in ce masura scopul sau e de a realiza prietenii...
Pe curand !
In primul rand,eu nu cred in "prieteniile declarative".
Daca admit ca cineva imi este prieten,atunci am gasit la acesta ceva deosebit,niste puncte care ne apropie.
As rasturna putin sensul "virtual"spunand ca ,pentru mine ,prieteniile de aici sunt "de suflet".
Cateodata il poti percepe mai bine pe un om dupa modul in care scrie,dupa reactii,si cu siguranta il evaluezi mai bine in momentul in care nu ai in vedere "haina fizica".
Si eu am gandit ca scopul nu este acela de a ne realiza prieteni.Numai ca,este atata "viata"aici incat este firesc sa se intample asa.
La un moment dat,facand o comparatie,am spus ca suntem niste furnicute.
Cine stie,poate reusim si noi sa "conservam"anumite prietenii.:dance:

A fi prieteni in spatiul virtual este o alta forma de prietenie decat cea clasica.
Eu am gasit aici multe persoane care vorbesc, scriu si probabil gandesc la fel ca mine.
Pe unii am indraznit sa-i invit in lista mea de prieteni exprimandu-mi aprecierea pentru ei. Pe altii inca nu am indraznit sa-i invit cu toate ca-i apreciez si-i aplaud de cate ori am ocazia. Altii m-au invitat pe mine, probabil apreciind si ei cate ceva din ce spun eu.
Ce inseamna aceste prietenii? Poate multumire, apreciere, siguranta, incredere, etc. Daca unui prieten clasic "in carne si oase" putem sa ne destainuim, putem sa-l ascultam, putem sa-i iertam greselile si sa speram ca ne va intelege atunci cand gresim , eu cred ca si aici se pot aplica unele din regulile prieteniei. De exemplu daca unul din cei din lista mea de prieteni face un comentariu gresit, in afara legii, indica un document aiurea, etc., incerc sa nu-l contrazic si eventual sa introduc eu informatia corecta sub o forma cat mai putin deranjanta pentru "prietenul meu virtual", considerand ca orice om mai poate gresi . Si , evident , am avut si eu parte de acelasi tratament.
E frumos sa ai prieteni chiar si virtuali !
Pot sa afirm ca si in aceasta comunitate virtuala , am ,intalnit " o diversitate de ..caractere. Fara a-i fi intalnit in ..haina fizica , asa cum se exprima cineva inainte, am reusit sa ii cunosc intr-o masura pe majoritatea celor de aici, chiar daca nici macar nu ne-am scris vreun rand.
In aceasta diversitate, am gasit persoane foarte bine pregatite profesional , de la care stiu ca am invat MULT . Oameni pe care ii pot descrie ca fiind integri , sinceri, prietenosi , generosi....am simtit insa si caractere egocentriste, persoane care nu ezita sa te,,urecheze" daca ai omis sau ai gresit cu ceva. Altii, chiar daca ai gresit sau ai fost in eroare, iti fac ,, corectia "la modul elegant. Pot spune deasemenea ca intr-un fel sau altul, chiar indirect, stiu cate ceva aproape despre fiecare din aceasta comunitate..nu este greu sa afli, daca ai putin fler.
N u as merge pe ideea de prietenie , stiind din viata reala cat de relativ lucru este prietenia. In plus , asa cum se intampla si in realitate, si in lumea virtuala cred ca trebuie sa existe compatibilitate, pentru a exista comunicare, Cred ca fiecaruia i s-a intamplat , asa cum si mie, sa simta cum se respinge din start cu o anumita persoana, ca energiile lor se resping , fara a fi schimbat o vorba macar, acestui fenomen ii spunem antipatie...
Indiferent cum este insa, daca ar fi sa fiu obiectiva , pentru mine, personal, care nu ma declar o persoana foarte sociabila, am gasit aceasta comunitate virtuala cu mult mai adecvata pentru mine , in primul rand prin utilitatea pe care mi-o confera , gratie ei am ocazia sa comunic si sa schimb idei , sa ma amuz ,sa invat. Si chiar as zice ca am si ,,o mana " de prieteni, dintre aceia a caror energie o simt ca fiind compatibila c u energia mea.
Poate , in mod nefiresc , de multe ori prefer sa imi petrec timpul virtual, insa este asa, poate pentru ca aici am fost mai putin dezamagita decat in real. Sunt persoane care imi reproseaza faptul ca fug de real pentru a ma refugia in virtual. Pentru mine insa e destul de ok, imi place sa fac doar ceea ce simt si nu admit nici un fel de constrangere. Computerul meu ramane cel mai bun prieten de pana acum , in plus , cred ca oricine este de acord cu utilitatea lui . Singurul lucru pe care l-as putea reprosa acestui stil de viata ,ar fi faptul ca este u n mod destul de ...sedentar. Dar pentru a mai schimba ceva ,pentru ceva timp , am sa-mi abandonez scaunul le la birou si voi evada din virtual..in real...
Va multumesc pentru raspunsuri, va (re)descopar cu o mare placere! :bow:

Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Cat de bine ne cunoastem intre noi? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Asaaa... haideti, ridicati labutza din fatza daca stiti: a) trope_doi e Diana sau Dinu? b) milika (1, 2, ...n) este acelasi coleg care-si sterge/redeschide ... (vezi toată discuția)
1.000 de experiente avocatnet.ro. ajuta si tu! Alin Popescu Alin Popescu Ajutati-ne sa strangem 1.000 de pareri / experiente despre Avocatnet.ro. Cu aceste texte vom intampina in viitor oamenii care vor sa se inscrie in site si care ... (vezi toată discuția)
Ramas bun, george alimanescu Alin Popescu Alin Popescu Este prima data cand deschid un astfel de topic pe Forumul Avocatnet.ro si mi-as dori sa fie si ultima data. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)