avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum si in ce conditii se recupereaza banii de la CNAS ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum si in ce conditii se recupereaza banii de la CNAS dupa o interventie chirurgicala?

Am ales sa fiu operat la o clinica particulara(care nu are relatii cu casa) de ruptura complexa de menisc exterior ,pentru ca pe plan local m-au trimis acasa sa stau in repaus si dupa o saptamana mai vedem,"asta e sistemul",mi s-a spus.Am decis sa fac un RMN pe banii mei( pe plan local se putea face doar peste 3-4 luni, iar cu plata pretul era dublu fata de alte clinici) pt. a confirma diagnosticul presupus de mine,apoi am incercat sa ma programez la un spital pentru artroscopie si iar am esuat,fiind amanat si dus cu vorba.As dori sa stiu daca se pot recupera o parte din bani de laCNAS, eu fiind un platitor foarte corect si la zi de 28 de ani ,fara boli cronice sau probleme in acesti ani.Operatia cred ca se incadra la urgente pentru ca eram aproape in imposibilitatea de a ma deplasa, doar cu ajutorul carjei si cu dureri destul de mari. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Jighira , utilizator 13:22, 28 Aprilie 2015
Depuneti o cerere la Casa judeteana de asigurari de sanatate, cu nr. de inregistrare/ data, anexati documente care sa va sustina punctul de vedere (trimitere acasa pentru repaus, diagnostic pus, prezentare la urgenta, etc.) si facturi, chitante de plata pentru serviciile medicale de care ati beneficiat.
Poate fi o problema daca respectiva clinica particulara nu are incheiat contract cu CJAS.
dan66daniel a scris:

Am ales sa fiu operat la o clinica particulara(care nu are relatii cu casa) ... As dori sa stiu daca se pot recupera o parte din bani de laCNAS, ...



Daca nu are contract cu Casa de Asigurari, atunci va fi foarte greu de recuperat banii.
Multumesc, am vrut doar sa -mi confirm banuielile .De acum incolo ma rog sa ma ia dracu cat mai repede ! cum as putea sa nu mai platesc aceste asigurari daca tot nu beneficiezi de ele?Cersetor= contribulbil!
Din păcate, nu, doar dacă clinica ar avea contract cu Casa de Asigurări. Şi atunci se decontează doar la tarif pe caz rezolvat, care este foarte mic, în raport cu costurile reale ale intevenţiei şi spitalizării.
Puteţi încerca cu formularul european, fostul E112, actual S1. Dar trebuie să găsiţi o clinică dintr-un stat membru UE sau din Spaţiul Economic European + Elveţia, care să accepte această formulă de plată (că va avea de aşteptat până la decontare) şi să găsiţi un medic de specialitate din ţară care să ateste că intervenţia este urgentă, nu suferă amânare, că altfel viaţa sau sănătatea dvs. este în pericol. Cu acest referat şi cu acceptul clinicii, primiţi formularul şi puteţi să vă operaţi.
@Jighira
Utilizatorul s-a operat deja. Mesajul dvs. este corect si sfatul poate fi utilizat de cei care se pot afla in situatia prezentata, anterior efectuarii operatiei.
Legislatia aferenta Metodologiei actualizate, de trimitere categorii de bolnavi la tratamente in strainatate este prevazuta in Ordinul MS nr. 926/ 12.08.2014

Alte discuții în legătură

Sistem sanatate estreea estreea va salut ! urmeaza sa efectuez o interventie chirurgicala in strainatate, care nu poate fi acoperita de formularul E112, am deja cardul european de ... (vezi toată discuția)
Operatie in strainatate batrix batrix Buna ziua Va rog sa ma indrumati cu sfaturi pentru urmatorul caz . Am 40 de ani si din vara, am tot simtit ca obosesc la orice fleac, ca nu am chef de ... (vezi toată discuția)
Accident de munca angajat - plata spitalizarii, cheltuiala deductibila? NeliDede NeliDede Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema: Un angajat al societatii are un accident destul de grav la locul de munca,la o mana. ... (vezi toată discuția)