In luna martie am participat la o licitatie pe care am gastigat-o!
Fostul proprietar care este o ruda indepartata a lasat o suma mare la intretinere si a plecat din tara !
Asociatia de locatari imi cer mie banii spunandu mi ca atunci cand am participat la licitatie trebuia sa-mi asum niste riscuri !
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Ce fac eu in acest caz?
Exista vre-o modalitate prin care Asociatia de locatari sa il dea in judecata pe fostul proprietar sa il caute in strainatate si sa-l oblige la plata,sa-l urmareasca international,cumva?
Multumesc in avans !
Explicati celor de la Asociatie ca nu aveti temei legal sa il urmariti pe fostul propietar deoarece acesta nu v-a pagubit cu nimic.
Asociatiei ii revine sarcina de a recupera pagubele.
Asociatia nu a avut avocat angajat si nu a stiut ce sa faca.
Pierderea o va suporta aceasta.
Va raspunde administratorul daca membrii asociatiei vor intelege sa ii ceara socoteala pentru pierderea suferita si vor deschide proces.
Administratia blocurilor (in general persoanele in varsta nu inteleg) are si obligatii cand accepta functia retribuita(CHIAR DACA SUMA ESTE MICA!)...trebuie sa se preocupe de plata la timp a tuturor utilitatilor iar cand nu au de unde sa ceara plata, trebuie sa FACA DEMERSURILE LEGALE, sa mearga la cartea funciara si sa inscrie datoriile trimestrial daca nu lunar. Majoritatea locatarilor sunt cinstiti si-si platesc la timp datoriile in timp ce altii sunt NESIMTITI adica beneficiaza fara sa plateasca. Nu conteaza ca dupa o viata de munca neitrerupta ajungi la pensie sa nu ai ce manca ...daca stai intr-un apartament mare fie il vinzi si ei unul mai mic fie il inchiriezi fie stai cu copii deveniti adulti.Trbuie sa gasim niste solutii. Nu stam si plangem ca nu avem bani sa platim, trebuie sa facem ceva.
Iar admimistratia sa faca bine sa-si faca datoria sa merga la primarie sa ceara ajutor cum sa procedeze nu sa stea sa se acumuleze datorii mari ce nu mai pot fi achitate.
Persoana care a cumparat la licitatie stia de datorii dar nu e obligata sa le plateasca. Va plati o cota parte daca ASOCIATIA hotaraste impartirea cheltuielilor pentru a se putea furniza regulat utilitatile pentru cei buni platnici. Sau daca Asociatia decide se pot recupera de la cel ce nu si-a facut datoria de la ADMINISTRATOR!
asta este si motivul pentru care apartamentele se vand prin licitatie publica: datoriile la intretinere !
mi se pare o mare tampenie din partea asociatiei de proprietari, faptul ca nu a inscris privilegiul imobiliar in CF !!!!!!!!!!
In nici un caz dvs nu aveti obligatia platii acelor datorii la intretinere si asociatia nu se poate indrepta nici impotriva locatarilor din acel bloc pt acoperirea acelor restante la intretinere .
culpa este a administratorului .
Potrivit art.518NCPC , trebuie să vă întabulați apartamentul cumpărat iar de la data întabulării imobilul rămâne liber de orice sarcină. Actul de adjudecare este titlul de proprietate care va fi întabulat. Asociația avea posibilitatea să intervină în cadrul procedurii executării silite pentru a-și obține debitele restante. Asociația avea posibilitatea să-și înscrie privilegiul imobiliar, aceasta fiind o acțiune simplă și avea întâietate la achitarea debitelor. Numai prin această procedură Asociația de prop. poate sta fără grijă. altfel nu are cum să se întoarcă împotriva d-voastră.
Adresați furnizorilor de utilități rebranșarea pe baza actului de adjudecare iar dacă Asociația vă dă în judecată , n-are decât ..