avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda, abuz
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda, abuz

Buna ziua, as dori sa stiu daca este legal ca un politist de la serv circulatie sa opreasca un autoturism pentru ca circula doar cu pozitiile aprinse ( pe DJ dar in localitate ) si altele ( aprox 20-25 ) in decurs de 10 min sa nu le bage in seama.
Am filmat toata povestea si acum as vrea sa depun o plingere impotriva acestui abuz ( daca nu ma insel ).
Daca ma puteti ajuta va raman recunoscator.
Stima!
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 18:34, 29 Aprilie 2015
Era in uniforma sau civil? Masina avea? Era cu insemne de politie sau fara? Era singur?
Ati fost oprit regulamentar?

Ce temei legal a inscris in procesul verbal?

Aveati proiectoarele aprinse?

Aveti posibilitatea sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare.
Era singur, in uniforma ( dar fara grade, insigna sau alte chestii ) si cu un Logan mcv dotat cu aparat radar. In procesul verbal scris ca am circulat pe un DJ fara a avea aprinse luminile de intalnire. Aveam aprinse doar pozitiile, fara proiectoare.
Pe DJ nu este obligatorie aprinderea luminilor de intalnire.

Art.44. - (1) În circulatia pe drumurile publice conducatorii de vehicule pot folosi, în conditiile prevazute de regulament, mijloacele de avertizare sonora si luminoasa aflate în dotare si omologate.
(2) În circulatia pe autostrazi, pe drumurile expres si cele nationale europene (E) conducatorii de autovehicule sunt obligati sa foloseasca si în timpul zilei luminile de întâlnire.
Mi se parea normal ca legea sa se aplice tuturor, nu doar unuia.

Era singur, in uniforma
Un politist nu poate sa opreasca chiar toate masinile din trafic,nu ar mai avea cine sa solicite documentele,cine sa intocmeasca documentele de contraventie
Aveam aprinse doar pozitiile, fara proiectoare.

Conform dispozitii in vigoare proiectoarele pot fi utilizate numai in conditii de cata
Daca politistul constata circuland auto cu proiectoarele aprinse cand afara conditiile meteo nu impun,poate aplica sanctiune contraventionala
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
ynocentta, utilizator
Luminile de pozitie sunt pt a semnala pozitia iar pt mers sunt luminile de intalnire .
PV este intocmit gresit ,gresala este subliniata de utilizatorul cyan (art.44 aliniat 2 din Codul rutier - OUG195/2002 ) . Pe acest motiv se poate contesta dupa primirea PV .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost oprit si sanctionat pentru ca, in timpul deplasarii, nu aveam luminile de intalnire aprinse opc2006 opc2006 buna ziua in loc. Timisul de Sus am fost oprit si sanctionat ca in timpul deplasarii nu aveam luminile de intalnire aprinse . Masina avea in schimb aprinse ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru proiectoare pe timp de zi saxonet saxonet am fost amendat pentru exces de lumini pe timp de zi cu 6 puncte de penalizare si 3 de avertisment adica 860 ron de o doamna de la politia de sectie fara vesta ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contravenție completat ilizibil. care sunt costurile contestației, și ce șanse de câștig credeți că am? Paul787 Paul787 Buna seara.In decursul zilei de 12 10 2018,am primit o amendă rutieră de aprox 145 ron.Contraventia se refera la faptul că eu,în orașul Cazanesti ... (vezi toată discuția)