avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

O societate comerciala X a acordat un credit de 200.000 euro unei societati comerciale Y. Pe urma societatea X a cedat creanta pe care o avea fata de societatea Y unei societati M, care era actionarul majoritar al societatii X ( doresc sa subliniez faptul ca societatile X si M aveau acelasi administrator unic, acest administrator unic fiind si actionarul majoritar al societatii M)
Doresc sa mai mentionez ca Legea 31/1990 interzice creditarea de catre societate a administratorilor si a actionarului majoritar.
Pe urma societatea M a intrat in faliment, a fost facut un plan de reorganizare, din care rezulta ca societatea X nu are nici o sansa sa recupereze creditul de 200.000 euro.
Se poate considera ca Fapta administratorului de a credita in mod direct actionarul majoritar iar in mod indirect de a se autocredita, el insusindu-si in interesul sau ori pentru altul suma de 200.000.euro, care reprezinta un bun care se afla in administrarea sa, constituie infractiune de delapidare?
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 12:15, 27 Aprilie 2015
poate vă mai uitați o dată peste ce ați scris, că le-ați amestecat rău de tot.
Am verificat, nu mi se par amestecate (!?)
rrocambole a scris:

O societate comerciala X a acordat un credit de 200.000 euro unei societati comerciale Y.

deci:
X - creditor
Y - debitor

Pe urma societatea X a cedat creanta pe care o avea fata de societatea Y unei societati M,

aici e invers:
X - debitor
Y - creditor
care din cele două situații e cea reală? cine a dat banii? cine i-a primit?

funcție de asta M e creditor sau debitor.

unei societati M,


și vă răspundem mai departe.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2015
gicu13, utilizator
X este creditor, Y este debitor iar M ( care a luat locul lui Y) este tot debitor.
Parcă tot cam încurcate au rămas. Încercați să povestiți ( să narați ) faptele cronologic și mai coerent de această dată.

Alte discuții în legătură

Delapidare administrator rrocambole rrocambole O societate comerciala X a acordat un credit de 100.000 euro unei societati comerciale M, care era actionarul majoritar al societatii X ( doresc sa subliniez ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate pe actiuni l.mihaela l.mihaela Stimati colegi doresc sa supun dezbaterii o speta care mie mi --a parut interesanta. SC X SRL in faliment este actionar majoritar detinand un procent de peste ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata este persoana juridica radiata din registrul comertului rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale pe actiuni X, a vandut toate activele societatii la preturi aprox. 5 ori mai mici decat cele de piata iar banii ... (vezi toată discuția)