avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prejudiciu creat societatii, instanta competenta???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prejudiciu creat societatii, instanta competenta???

salariatul societatii nu a respectat orele de lucru, lipsind in mod repetat de la servici. prin lipsa sa s-au produs prejudicii societatii, aceasta avand profil restaurant, s-au pierdut comenzi si chiar clienti pentru ca nu s-au onorat comenzile la timp.
salariatul va fi concediat in baza art.61 lit a din codul muncii.
pentru repararea prejudiciului pot intenta o actiune in raspundere contractuala?care este instanta competenta?
va multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 1 Iulie 2009
freeelis a scris:

Nu este litigiu de munca ... de aceea am citit din Codul Muncii privitor la Jurisdictia Muncii. Răspunderea patrimonială în dreptul muncii are ca temei contractul individual de muncă şi se întemeiază pe normele şi principiile răspunderii civile contractuale.


pot sa va contrazic.....eu am dosar la tribunal Suceava, sectia civila -litigii de munca si este deja la al 3-lea termen....obiect raspunderea patrimoniala ; temei legal : art 270 alin 1 codul muncii.
sau poate practica instantelor este neunitara, cum se mai intampla din pacate.
Intr-adevar, practica este neunitara ... eu m-am judecat pe Codul Civil .. invocat ca numai daca este un capat accesoriu al unui litiiu de munca , atunci se judeca pe Codul Muncii.
In cazul contestatiei la decizia de concediere, in care, reconventional, s-ar cere recuperarea prejudiciului cauzat de salariat prin abaterea disciplinara, motiv de concediere, care credeti ca ar fi solutia instantei privind reconventionala(privind competenta terit. si materiala)?
Competenta apartine instantei care judeca litigiul de munca - contestatia la decizia de concediere. Cererea reconventionala se judeca o data cu cererea principala. Cand insa numai cererea principala este in stare de a fi judecata, instanta o poate judeca deosebit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta andreya1202 andreya1202 Referitor la competenta materiala, teritoriala a instantei, daca exista raporturi de munca când actiunea este depusa la instanta, temeiul de drept ramane ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta litigiu de munca blueblue blueblue Daca angajatorul este din Botosani, iar salariatul isi are domiciliul in Timisoara, care este instanta competenta sa judece un litigiu pe codul ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)