avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Oug 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Oug 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice

Buna ziua,
Import din UE produse pentru copii. Printre acestea 1 lampa de veghe care se conecteaza la priza si 3 produse (olite) care functioneaza cu baterii. Este necesara inregistrarea la ANPM? In caz ca da, unde ar trebui sa ne adresam? Care sunt pasii de urmat?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
Criss_iacob, utilizator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 17:21, 2 Mai 2015
Pentru a pune pe piata astfel de produse este nevoie sa va inregistrati in Registrul de punere pe piata a echipamentelor electrice si electronice precum si in Registrul producatorilor de baterii si acumulatori, in cazul in care Dvs. vindeti si bateriile cu care functioneaza produsele comercializate.
Pentru inceput luati legatura cu asociatiile care activeaza in domeniu (ex: Rorec, Environ, Ecotic etc. -le gasiti pe site-ul ANFM) si impreuna cu acestia puteti parcurge si procedura de autorizare pentru punerea pe piata a acestor tipuri de produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import acumulatori care contin substante periculoase batranu75 batranu75 Buna ziua. Suntem care comercializam produse electrice si electronice si am dori sa devenim importatori de acumulatori industriali din afara si din UE, care ... (vezi toată discuția)
Import produse din spatiul ue TudorS24 TudorS24 Situatie: Avem deschis un SRL si urmarim sa comercializam produse cumparate din spatiul UE prin intermediul unui magazin online. Puteti sa ne exemplificati ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa vand ceasuri in magazine? szsergiu szsergiu Buna, Am importat niste ceasuri digitale de mana din china(fara marca), din material de silicon care functioneaza cu baterii si as dori sa le comercializez in ... (vezi toată discuția)