avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Problema intr-o clasa
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Problema intr-o clasa

Suntem un grup de parinti (28) neajutorati si nebagati in seama. La fel si D-na invatatoare. Acest copil ,din spusele parintilor au ,,PILE,,Am sesizat directiunea ,chiar si inspectoratul,de la inspectorat astepatam raspuns in 30 zile.

Se pare ca D-na Directoare ii reproseaza D-nei invatatoare ca aceasta din urma nu are metode. In urma sedintei pe care am solicitat-o noi,parintii D-na Directoare ne-a promis ,,PROTECTIE,,pentru copiii nostrii,adica a trimis un consilier scolar care vine o data sau de doua ori pe saptamana. Din spusele dansei ne dam seama ca a inteles gravitatea situatiei.

Doar ca asta e singura solutie pe care ne-o ofera.In prezenta acelui consilier si a D-nei invatatoare ,in timpul orei,copilul si-a pus spatarul scaunului de gat tipand ca vrea sa se spanzure.A spus de multe ori acest lucru in fata copiilor nostrii . Unul dintre ei si-a intrebat acasa mama: ---_Mama daca ma spanzur ca si colegul o sa mor? Vin multe intrebari de la copiii nostrii, la care nu stim sa raspundem.

Am incercat sa vb cu mama baiatului,i-am propus sa gaseasca un absolvent la psihologie care nu are job, pentru care copilul ar fi o provocare ,sa stea cu el cele 2,3 ore ,( mai mult nu poate fi tinut pt ca nu vrea sa stea),sa-l plateasca,ar fi putut sa ne ceara ajutor si noua ,inainte de toate suntem oameni. Mi-a spus ca copilul ei nu are nevoie,e declarat clinic sanatos.Am avut impresia ca s-a simtit jignita. Am ajuns la concluzia ca ei, parintii lui ii pun piedici acestui copil de a se integra.

Cand am intrebat-o de ce ameninta ca se spanzura,de ce vb cu lucruri...etc,spune ca a avut o trauma deoarece fratele sau mai mare s-a spanzurat si el l-ar fi vazut. Cel mare avea 15 ani cand s-a spanzurat iar cel mic avea in jur de 4 sau 5 ani. Nu cunosc motivele celui mare ,dar cred ca e o boala genetica la ambii copii, iar parintii incearca sa ascunda,ii inteleg,dar nu e o solutie. Nici nu mai inteleg...ori refuza ori ascund.Acesti parinti arunca acest copil sistemului,statului si au pretentia ca el sa fie bine.Ei nu pot sta cu el in banca deoarece au serviciu,si din spusele dansilor,doar doamna invatatoare e de vina ca nu are metode. Ei nu fac de cat sa acuze in stanga si in dreapta.

Ce sa mai faca si acea biata invatatoare ,a facut mai mult decat trebuia,a alergat si pe strazi dupa el.E o doamna cu brea mult bun-simt si prea blanda . Poate de aceea si parintii si directoarea ii aduc atatea reprosuri. Noi ceilalti parinti suntem foarte multumiti de rezultatele copiilor nostrii pe care le aveau pana sa vina acest copil. A fost un an greu,am muncit noi parintii cu copiii acasa pt ca ei spuneau ca nu mai pot fi atenti. Din respect pt D-na invatatoare am facut acest lucru sperand ca persoanele abiliate rezolva problema,dar nu a facut nimeni nimic..

Ii intelegem,si pe copil si pe parinti dar am ajuns sa cerem inspectoratului excluderea acestui copil din clasa,eu nu ma simt mandra de asta,cred ca nici ceilalti parinti,acest copil putea fi al meu,dar as fi procedat astfel in locul parintilor lui. Oare in acea lege a integrarii copiilor cu probleme speciale scrie ca acesti copii trebuie integrati doar fizic,cu numele si atat? cu riscul de a pune in pericol ceilalti copii? de a-i distruge?pentru ceilalti copii o exista vre-o lege? cred ca pt ei e legea junglei in acea clasa. Asteptam raspuns din partea inspectoratului,de fapt am dori ajutor pt acest copil. Din ce spun parintii baiatului...se pare ca aici au acele PILE....deci noi ceilalti parinti am ajuns in ,,gura lupului,, .

Oare daca am face un memoriu la ministerul invatamantului,ne-o asculta si pe noi cineva?
Va multumesc pentru ca ati citit,pentru sfaturile pe care ni le-ti dat si sfaturi pe care va rog sa ni le dati pe viitor,

Cu stima,

Un grup de parinti
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
aaabbbcccdddeee, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme elevi clasa a ii-a georgiana.td georgiana.td Buna ziua. Am copilul elev in clasa a II a la o scoala din Bucuresti. La inceputul acestui an a venit o colega noua, diagnosticata cu ADHD , ramasa repetenta ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)
Ora de religie in scoala anamariap28 anamariap28 Buna seara, As dori si eu o lamurire cu privire la ora de religie in scoala.Desi am solicitat retragerea copilului inca din anul trecut de la aceasta ora, ... (vezi toată discuția)