avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie prin constrangere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie prin constrangere

Buna ziua, as dori sa va cer sfatul intr-o privinta, prietena mea a fost fortata de catre patron sa-si dea demisia si sa-si semneze fisa de lichidare, pentru ca era insarcinata (si nu putea fi concediata) . Prin urmare ea este lipsita de orice fel de venituri, si intrebarea este daca poate sa solicite nulitatea demisiei, si cu ce se poate proba o asemenea cerere? De fata cand a fost fortata sa semneze actele, nu au fost decat secretara si un jurist, care evident nu vor declara ca a semnat prin constrangere...Cum ar putea fi aparate drepturile ei si care ar fi instanta competenta sa judece constatarea nulitatii demisiei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 27 Iunie 2009
Trebuia sa anuntati in scris angajatorul despre starea dvs de graviditate si sa anexati in copie Anexa pentru supravegherea medicala a gravidei document medical eliberat de medic care sa va ateste aceasta stare, insotit de o cerere care contine informatii referitoare la starea de maternitate si solicitarea de a vi se aplica masurile de protectie prevazute de OUG 96/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in mediul privat Liliana1000 Liliana1000 Buna ziua, Mama mea este angajata in mediul privat. Pe data de 4 mai a avut un accident in urma caruia nu a mai putut lucra, iar medicul i-a dat doua ... (vezi toată discuția)
Poti sa demisionezi si fara preaviz? Fillsfc Fillsfc Cunosc un caz, in care angajatorul (Dedeman) a fortat un angajat sa isi dea demisa, pe motiv ca a solicitat concediu medical. Acest lucru s-a intamplat in ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca tosimi tosimi Am contract de munca pe 8 ore. Firma doreste sa-l modifice in 4 ore si restul colaborare sau PFI. Tragic. Ce trebuie facut? Voi refuza semnarea acestui act ... (vezi toată discuția)