avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals / uz de fals?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals / uz de fals?

Buna,
va rog sa ma ajutati sa inteleg daca s-a comis fals in urmatorul caz. S-a intamplat ca un membru al familiei mele, mama, sa plece din tara pe o perioada de 4 luni lasand cheia de la apartament si cea de la cutia postala cuscrilor. In absenta ei, acestia au facut diverse comenzi prin posta (carti, discuri, etc) in numele ei si utilizand datele de identificare din cartea de alegator care le-a fost inmanata de mama pt plata facturii de cablu/ telefon. Comenzile facute in numele mamei includ datele ei de identificare si semnatura falsa.
La revenirea in tara i-au inmanat factura, pe numele mamei mele, si cerut bani pt cartile comandate pt ea cu explicatia ca au inscris-o in tombola cu premii desfasurata cu luni in urma. Din jena, mama a inmanat suma de bani din factura socrilor care platisera factura la momentul primirii cartilor. Ne-a lasat un gust amar insa surpriza neplacuta a continuat. La cateva saptamani o noua factura a fost primita prin posta, de aceasta data de mama, ca plata pt abonament lunar - valoare f. mare, pentru diverse alte carti si obiecte. La o luna dupa neplata acestei noi facturi mama a primit o somatie care amintea de neplata obligatiilor in ciuda comenzii ferme si ameninta cu raportarea la directorul finaciar de credite.
Pt solutionare, mama a discutat cu cuscrii care au facut comanda si acestia au hotarat ca pot ajuta cu plata primei facturi. Mama a refuzat si in continuare incearca sa demonstreze firmei care cere plata abonamentului ca nu a plasat comanda lipsind din tara. Intrebarea mea este: "s-a comis fals / uz de fals?" in acest caz si pasi trebuie luati pt. a demonstra si depune o plangere penala impotriva vinovatilor mai ales ca la aceasta data ei ameninta cu bataia o femeie singura?
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 19:44, 26 Iunie 2009
Nu mai este loc de interpretare!...s-a comis fals si uz de fals.depuneti o plangere penala impotriva celor care au savarsit -o.
Nu zic ca nu ar fi infractiune dar... poate va mai ganditi.
Sa alunecati pe panta plangerilor penale in familie o sa va umple de ura si amaraciune.
Mergeti mai bine la un avocat si vedeti cum este cu abonamentul respectiv si cum poate fi reziliat.
Sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de fals si uz de fals. Nu cred ca plingerea penala este solutia cea mai eficienta .Mai bine o intelegere so achitarea contravalori acestor contracte. Sper si cred ca valoarea nu este atit de mare. Succes.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificarea semnaturii nu uita nu uita Un individ face un anunt la ziar ,iar pe formularul de comanda trece numele si adresa mea numele firmei mele si o semnatura an numele meu ! Drept urmare ... (vezi toată discuția)
Tipograful ce printeaza cartile editurii noastre le vinde ilegal maria99999 maria99999 Dețin o editură și mă ocup cu publicarea și comercializarea cărților pentru bacalaureat. Acestea sunt vândute pe site-ul meu online și sunt ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit madalina velichi madalina velichi acum cinci ani in urma am facut un abonament la compania orange. am avut doua facturi neplatite dupa care acestia au suspendat definitiv numarul de telefon. ... (vezi toată discuția)