avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba

Buna seara. Intrebarea mea este : daca eu sunt in perioada de proba si vreau sa imi dau demisia primesc in momentul in care prezint notificarea de demisie salariul? Sunt angajata de la inceputul lunii aprilie 2015 si pana in prezent, salariul in firma se da pe 15 si pe 30, pe 15 nu am primit niciun ban, ii pot primi maine pe toti daca prezint si demisia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 29 Aprilie 2015
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

Art. 31 C.mun.
.....
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Multumesc de raspuns, partea cu notificarea fara preaviz si fara motivare am inteles-o, plata salariului ma interesa cand se face, daca pot sa iau maine toti banii ca sa nu mai merg pe 15 luna viitoare pentru a doua parte din salariu.
Asa cum v-am mai spus, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba alexfed13 alexfed13 Buna ziua! Trebuie sa mentionez inca de la inceput ca nu dispun de experienta in reglementari de rutina ale unui job.Fiind foarte tanar si speriat,sper sa ma ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate prin demisie dorintanase2005 dorintanase2005 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare situatie: Am un contract de munca pe incheiat pe perioada nedeterminata cu preaviz de 20 zile,dar ... (vezi toată discuția)
Concedierea in perioada de proba ralucyb ralucyb Buna ziua! Am si eu o nelamurire, am fost concediata in perioada de proba printr-o simpla notificare fara nici o justificare, intrebarea mea este nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)