avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal pt punere in circulatie a unui vehicul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal pt punere in circulatie a unui vehicul neimatriculat

Buna ziua,
Am intampinat o problema conducand cu numerele provizorii si asigurarea expirata un autovehicul. A fost inaintat un dosar catre Parchet pe baza savarsirii infractiunii de punere in circulatie un vehicul neimatriculat, cu cercetare in libertate si urmarire penala pe motiv ca nu am antecedente penale sau consecinte si ca sunt la primul contact cu legea! Ca rezultat la dosarul meu, conform Ordonantei si a dl. Procuror se renunta la urmarirea penala si sunt obligat pe o perioada de 30 de zilce sa prestez o munca neremunerata si sa platesc 100 lei o amenda judiciara.
Din dosarul pe care l- am ridicat de la Parchet am observat ca pot efectua o plangere in termen de 20 de zile de la primirea lui. La baza problemei consta timpul pe care nu il detin si pt alte activitati, doresc sa transform Hotararea in amenda administrativa!
Va rog extrem de frumos daca imi punteti transmite cum ar fi bine sa procedez in acest caz. Pe motive reale pot dovedi faptul ca sunt suprasolicitat cu timpul si ca va fi mai bine pt mine daca as plati amenda administrativa si nu munca neremunerata! Nu vreau din nestire sa scormonesc dosarele prin Instanta pt ca intr- o oarecare masura concep gravitatea situatiei si din nesiguranta apelez la dumneavoastra pt ca nu doresc sa se intoarca impotriva mea datorita faptului ca am inaintat o plangere. Care este procedura corecta in cazul meu?
Va foarte multumesc cu stima si respect!:sorry:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:34, 5 Mai 2015
100 de lei cred ca sunt cheltuieli judiciare, nu amenda judiciara, amenda administrativa nu se mai dispune conform noilor coduri, asa ca nu va mai ganditi la ea.
In esenta, ar trebui sa fiti multumit de solutia dispusa, procurorul a aratat clementa si nu v-a trimis in judecata.
Va multumesc frumos dl Patrascu!
In concluzie, ar trebui sa caut timp pt munca neremunerata si sa consider ca asta este cea mai buna solutie?
Aveti dreptate este vorba despre cheltuieli judiciare!
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2015
omuverde3d, utilizator
Inainte de a a dispune renuntarea la urmarire penala, procurorul nu s-a consultat cu dvs in privinta prestarii unei muncii neremunerate in folosul comunitatii?
Am fost invitat telefonic la Sectia de Politie unde un domn a discutat cu mine, nestiind gradul sau functia acestuia! Am fost cam speriat si gaseam cumva inexplicit modul in care se discuta cu mine!
In mare parte am aprobat ceea ce mi s- a comunicat, am declarat ceea ce am facut si am cam fost depasit de situatia de a neintelege cu ce ma confrunt!
Imi amintesc foarte vag discutia de munca neremunerata, dar nu pot uita, deoarece s- au folosit des cuvintele dosar/instanta/parchet!
Eu am fost foarte amabil si am comunicat ca am sa ma conformez la orice considera ei ca este drept si am detaliat motivul pt care am ajuns inconstient intr- un dosar penal!
Stiu ca situatia mea este urata si privita ca o infractiune dar in conceptia mea o privesc ca mica eroare care a dus la incalcarea legilor!
Cert este ca chiar ma simt vinovat, regret si vreau sa platesc pt faptele mele! Caut totusi un mod de a plati Taxe la Bugetul Local si sa fiu mult mai atent pe viitor, dar nu sa ajung in situatia de a fi dus la inchisoare pt fapta mea. Si m- am pronuntat in cuvantul "inchisoare" deoarece am citit zilele acestea o descriere foarte amanuntita in ce consta pedeapsa mea.
Chiar nu cunosteam clasificarile si functia erarhica dintr' o sectie de politie sau instanta!
Multumesc foarte frumos dl. Patrascu pt timpul acordat. :coffee:
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
omuverde3d, utilizator
Daca nu ati fi fost de acord, procurorul nu dispunea aceasta obligatie impotriva vointei dvs, dar asta putea sa insemne trimiterea in judecata.

Alte discuții în legătură

Am nevoie de avocat Ionut234 Ionut234 Buna ziua, Numele meu e Ionut, sunt din Sibiu, am 25 de ani, iar vara trecuta am fost prins in Vama Veche fumand marijuana, plus posestie de aprox 0.7 grame. ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii roxanagariela roxanagariela cine este sanctionat si pentru care infractiuni in cazul in care o persoana moare ca urmare a unui accident de munca? aceasta nu avea incheiat un contract ... (vezi toată discuția)
Ce se poate întâmpla dacă ești prins cu o cantitate nesemnificativă de droguri de mare risc? ContSters483221 ContSters483221 Un prieten a fost prins zilele astea de niste jandarmi cu un sfert de pastila ce se incadreaza la categoria drogurilor de mare risc. El a fost dus la sectie ... (vezi toată discuția)