avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am nevoie de avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am nevoie de avocat

Buna ziua,
Numele meu e Ionut, sunt din Sibiu, am 25 de ani, iar vara trecuta am fost prins in Vama Veche fumand marijuana, plus posestie de aprox 0.7 grame. Am fost dus la sectie unde am dat o declaratie, iar mai apoi in ianuarie 2018 am fost inclus in programul de prevenire, evaluare si consiliere antidrog unde am stat la o discutie cu un psiholog si un sociolog care mi-au zis ca e totul in regula din punctul lor de vedere, ca nu am nevoie de consiliere si ca vor trimite un feedback bun catre DIICOT Constanta. Acum am fost sunat sa ma prezint la DIICOT constanta in fata unui procuror si m-a sfatuit sa vin insotit de un avocat pentru "a termina toate demersurile in aceeasi zi".
La ce sa ma astept in urma discutiei cu procurorul?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
V-au citat in calitate de suspect, o sa vi se aduca la cunostinta drepturile si obligatiile avute in acesta calitate, precum si acuzatiile, apoi veti da o declaratie daca intelegeti acest lucru. Se poate ca in aceiasi zi procurorul sa puna in miscare actiune penala si sa fiti audiat si in calitate de inculpat.
Aveti dreptul sa incheiati un acord de recunoastere a vinovatiei.
Este posibil ca procurorul sa dispuna o solutie de renuntarea la up.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc pentru raspuns!
In momentul in care am fost dus la sectie si am dat declaratia mi-am recunoscut vina si am fost cooperant, deci incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei ar fi cea mai mica problema.

Chiar daca substanta e incadrata ca si drog de risc, iar in Romania e ilegala posesia si consumul, e vorba de o cantitate foarte mica si nu am mai avut nici in trecut alte antecedente/altercatii cu nici un organ al statului... daca ar dispune procurorul solutia renuntarii la UP (discutam de un caz fericit aici :D ) ce repercusiuni credeti ca vor fi? O sa iau amenda? O sa primesc inchisoare cu suspendare?

Daca dispune renuntare la up, scapati, nu va trimite in judecata, este posibil sa stabileasca cu acordul dvs, sa prestati munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 60 de zile.
Multumesc din nou domnule Patrascu!

Mi-ar putea recomanda cineva un avocat din Constanta?
Stiu ca gasesc informatia pe internet, insa voiam sa va intreb daca stiti pe cineva cu experienta in domeniu.
Este bine sa stiti ca aveti dreptul de a angaja avocat si din alt oras.
La Constanța din cate am inteles exista mai multe probleme decat in Bucuresti.
La București se ajunge la soluții favorabile pe asa spete mai usor decat la Constanța.
La București ati fi putut scăpa de cazier în timp ce la Constanța am auzit ca s-au facut si trimiteri în judecată.

Alte discuții în legătură

Care sunt urmările după ce sunt prins pe stradă cu mai puțin de un gram de marijuana? Andrei97z Andrei97z Am fost prins pe strada cu mai putin de un gram de Marijuana. Am fost dus la sectie , am dat declaratie si as dori sa stiu care sunt urmarile. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate întâmpla dacă ești prins cu o cantitate nesemnificativă de droguri de mare risc? ContSters483221 ContSters483221 Un prieten a fost prins zilele astea de niste jandarmi cu un sfert de pastila ce se incadreaza la categoria drogurilor de mare risc. El a fost dus la sectie ... (vezi toată discuția)
Acuzat de detinere de droguri dupa 4 ani Ghhh Ghhh Buna ziua, in urma cu 4 ani am fost prins de un echipaj Diicot ce erau sub acoperire, care au efectuat un control asupra mea si in masina au gasit candidatea ... (vezi toată discuția)