avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Solicitare returnare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Solicitare returnare TVA

Buna ziua!
Am marea rugaminte sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la solicitarea returnarii TVA-ului.
Este vorba despre o firma inregistrata in Spania: a cumparat produse din Romania, dorind sa le vanda pe piata spaniola. Afacerea nu a iesit profitabila. Acum acestia doresc sa solicite returnarea TVA-ului din Romania. Insa acestia le-a respins cererea cu motivul: "In urma verificarii istorice a valabilitatii codului de TVA ES ......... si a datelor de identificare inscrise in cererea de rambursare nr. ..... / ....... cu numar de referinta ........ ale solicitantului cererii ......... SL, verificare efectuata de autoritatea fiscala romana in baza de date constituita in conformitate cu prevederile art.17 din Regulamentul Consiliului (CE) nr.904 /2010 privind cooperarea administrativa si combaterea fraudei in domeniul TVA, a rezultat faptul ca persoana solicitanta a rambursarii taxei nu detine un cod de identificare in scopuri de TVA."
Doresc sa aflu in ce masura pot cere ei returnarea TVA-ului in Romania si ce ar trebui sa faca pentru a le fi acceptata solicitarea. Ma poate ajuta cineva cu cateva informatii.
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Aducerea in instanta dealer auto Ciprian2018 Ciprian2018 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii, eu am cumparat o masina din Romania si am inmatriculat-0 in alta tara, unde am fost obligat sa platesc ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii de reparatii intracomunitare ana1978 ana1978 Buna, Am urmatoarea intrebare: O societatea din Romania inregistrata ca platitor de tva si declarata in Reg. Operatorilor Intracomunitari presteaza servicii ( ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva dintr-o tara membra ue Flava Flava Buna ziua, suntem o firma platitoare de TVA din Romania si dorim sa cumparam produse dintr-o tara UE (Ungaria) de la o firma platitoare de TVA. Din ce am citit ... (vezi toată discuția)