avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere ANAF CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere ANAF CASS

Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu privire la "Decizia de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate" pe care am primit-o astazi.
Mentionez ca in 2012 eram elev, fara niciun cont in banca, fara alte venituri.
Logica mi se termina atunci cand incepe fraza : Diferența de contribuții stabilită în plus (Cap.II rd.4a) în sumă de 468 lei se plăteşte în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării prezentei. Pentru obligațiile neachitate până la termenul precizat mai sus, se vor calcula dobânzi şi penalităţi de întârziere.
Ar putea fi o greseala?
Tara lui papura-voda in care esti dator din neant.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 13:26, 7 Mai 2015
Nu cred ca e o greseala. Cel mai bine e sa mergeti la ei si sa intrebati de unde provine, ce reprezinta acel venit. Si nu amanati si sa lasati nerezolvata/neplatita treaba caci de la sine nu se anuleaza acea datorie si vi se vor pune si penalitati.
Am fost astazi la ANAF si de fapt, se pare am avut un venit.
Am "lucrat" 4 zile constand in munci agricole undeva la o societate.
intrebarea e urmatoarea: De ce actiunea ANAF se resfrange asupra noastra, ca si muncitori?
Nu trebuiau sa fie retinuti acesti bani direct?
O societate oarecare isi rezerva dreptul de a nu fi responsabila in cazuri de genul?!
alta intrebare, ar fi: Daca eu am muncit 4 zile, de ce trebuie sa platesc pentru un an?!
Practic eu am castigat cam 30% din cat trebuie sa platesc acum.. :slap:
mda, forcingul de a strange bani la buget cu orice pret face victime ... stai linistit: daca aveai un depozit de 100 lei si inregistrai o dobanda de 2 lei plateai tot 468 lei , ca pt venituri de 700 lei / luna
asa e legea ... traiasca cine a facut-o ! :whistle:
Din pacate prevederile legale care ti-ar fi dat drepturi de asigurare fara plata se aplica in cazul tau. (pentru perioada 01-01-2012-----30-01-2012) intrucat ai obtinut venituri din munca.

ART. 213*)
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
a) toţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă;

Acum depinde de varsta pe care o aveai in acel an : < 18 ani sau intre 18 si 26 de ani.
aveam intre 18-26 de ani.. dar eram la liceu, am terminat in 2013.. am sanse la contestatie daca anexez o adeverinta?

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate anaf Marculesteanu Marculesteanu De curand am primit o scrisoare de la ANAF in care scria ca datorez 468 de lei , datand din anul 2012. Pe atunci eram in clasa a11a la liceu. Ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Formular anaf 630 an 2012, minor, bpl cu prima de la stat Williambleziffer Williambleziffer In anul 2009 am constituit pentru un minor de 4 ani un depozit bancar BPL la care statul a contribuit cu o prima anuala de 200 E. Actualmente depozitul a fost ... (vezi toată discuția)
Contributie la asigurarile sociale de sanatate adrian7x7 adrian7x7 Salut , am primit o hartie de la anaf pe anul 2012 \\\\"decizie de impunere anuala\\\\" in urma careia s-a stabilit ca am de plata 468 de lei , nu inteleg de ... (vezi toată discuția)