avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere anuala pentru CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere anuala pentru CASS

Conform Ministerului Finantelor Publice fiica mea in varsta de 10 ani are de plata suma de 468 lei reprezentand contributia CASS pe anul 2012(in acel moment avea 8 ani).Vreau sa precizez ca fiica mea nu a avut nici un venit din activitati independente(asa cum sustine actul trimis de organul fiscal),singurul venit fiind alocatia de stat.Nu a avut premii sau alte ajutoare.Cum as putea rezolva aceasta problema fara a fii nevoita sa platesc aceasta suma pe care eu o consider nejustificata.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 13:40, 3 Ianuarie 2015
Ar trebuie sa cereti explicatii si sa intrebati care este provenienta acestei sume si care este baza legala, poate fi o eroare.
Legea 95/2006
Art. 213. - (1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
a) toţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă;

Aveti 30 de zile pentru a depune contestatie la organul fiscal care a emis decizia de impunere.
Daca nu contestati la organul emitent se considera ca ati acceptat situatia de fapt si va trebui sa platiti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate anaf Marculesteanu Marculesteanu De curand am primit o scrisoare de la ANAF in care scria ca datorez 468 de lei , datand din anul 2012. Pe atunci eram in clasa a11a la liceu. Ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Contributie cass pentru alocatie copil LenaU LenaU Este adevarat ca trebuie sa se plateasca CASS pentru alocatia (de 42 RON) copilului? (vezi toată discuția)
Copilul poate fi coasigurat al mamei sale? gabitza1980 gabitza1980 o doamna este divortata de sotul ei.are fetita de 12 ani in intretinere.poate fi minora trecuta ca si coasigurat al mamei sale? ce trebuie facut? am vazut in ... (vezi toată discuția)