avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor... mi-e teama ca imi rapeste iarasi copiii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor... mi-e teama ca imi rapeste iarasi copiii

Sunt mama si am divortat de un cetatean strain la notar in 2013. In act am dat aprobare ca , copiii sa paraseasca tara pe perioada luna iulie cu tatal. Mentionez ca in 2012 am castigat un proces international de rapire de copii deoarece i-a luat in vacanta si nu i-a mai adus inapoi. Anul acesta am presimtirea ca vrea sa faca acelasi lucru. Chiar daca scrie in planul parentall ca ii dau voie sa iasa din tara tot nu a putut sa iasa anul trecut fara procura. As dori sa il opresc sa ii scoata din tara anul asta printrüo ordonanta prezidentiala. Am vreo sansa? Custodia este comuna. Copiii sunt la mine.
copiii sunt cu mine la Budapesta. Suntem in Schengen ei nu au pasapoarte si nu poate sa le faca. Avem resedinta aici da totul legal e facut in Romania.As vrea sa stiu daca poate trimite executorul sa ma oblige sa dau procura sau un judecator sa ii dea dreptul sa ii scoata din tara. O sa sun maine si la un avocat. poate imi puteti recomanda pe cineva.
[ link extern ]

Cititi articolul de sus...In Ungaria nu pot cere ajutorul judecatorului deoarece suntem cetateni romani si legea romana primeaza...sunt ingrozitor de speriata. Mi/a zis in Dec ca daca nu imi permit sa imbrac copiii sa ii spun ca ii ia el sa locuiasca cu el. Pe 30 iunie voi intra in tara, ca sa fiu in siguranta totusi cu copiii.
Avocat roman nu am avut niciodata.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Daca va aflati in Ungaria este si mai complicata situatia decat o estimam initial.
Incercati sa va informati foarte bine mai inainte de a face ceva.
Probabilitatea de a deschide un proces imi pare iminenta insa exista o multime de probleme juridice.

Este cazul indicat in acel link?
La ce bubuiala exista in astfel de cazuri chiar nu cred ca o mediere ar putea finaliza ceva de acest fel.
Cert este faptul ca are motive intemeiate sa se teama ca nu vor fi inapoiati minorii.
Are si probe care sa duca la aceasta concluzie.

Depinde insa si in ce tara se va judeca.

Daca se judeca in Romania ar avea sanse sa iasa bine in caz de proces.
Nu pare insa ca se va judeca in Romania procesul dupa ceea ce am observat eu pana in acest moment.

Dupa deschiderea unui proces ar putea fi utila incercarea unei medieri dar in mod sigur avocatii trebuie sa faca ceea ce au de facut in primul rand.Trebuie gasite solutii juridice care sa garanteze exercitarea efectiva a drepturilor si care sa fie conforme cu legislatia statelor in care s-ar aplica intelegerea.
Este insa ceva extrem de complicat si de costisitor deoarece ar trebui ca mama sa aiba avocat si in tara unde se afla tatal.

Cu toate acestea, eu cred ca mama nu ar dori o intelegere si ar prefera un proces dar trebuie stiut exact unde se va judeca si daca s-ar judeca in Ungaria deja ar mai trebui sa aiba si avocat acolo.

Dupa parerea mea ar trebui ca mama sa faca tot posibilul ca procesul sa se judece in Romania.
Procesul se poate judeca in Romania. Avem buletine tot. Tatal locuieste in Olanda dar are si un apartament in Budapesta unde vine sa vada baietii o data pe luna. Vreau sa intru in ROMANIA unde sunt in siguranta. Refuza sa imi dea adresa din Olanda. Anul trecut i.am lasat si iüa returnat. Miüe frica de o ordonanta presidentiala prin care ma obliga sa ii dau procura. Nu are nici bani nici timp.Pe asta ma bazez. Si da este vorba de cazul de mai sus. Am avut avocati americani probono.
Avocat_lasco, va asigur ca va inselati.... :) Partea buna este ca intelegerile in mediere se pot face oriunde si se pot depune la instanta pe care o doresc partile. In mediere nu exista conflict de competenta.... intelegerile se pot face oriunde doresc partile.
Am avut de curand o speta cu cetatean german casatorit cu cetateanca romanca, un minor... casatoria oficiata in Germania.... Initial am dus munca de pregatire cu fiecare, astfel ca intr-o singura intalnire am rezolvat toate aspectele pe care le-au considerat ei necesare. Intelegerea a fost validata de instanta romaneasca. Nu e nici simplu, dar nici foarte complicat... cineva trebuie sa-i ajute pe oameni sa stea de vorba si sa negocieze acolo unde e de negociat. Si solutia la problema, ca si problema de altfel, e tot la ei. :)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
Ioan Viorel Danciu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorz cuplu italo roman valerica57 valerica57 Fata méa casatorita in italia de 10 ani , are 2 minori cu cetatenie doar italiana ca tatal lor,casnicia nu merge bine intre ei ! Ea ar vrea sa plece dar el ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ramonica ramonica am o fetita de 8ani...(in urma unui cncubinaj).locuiesc in olanda si as vrea informatii cu privire la custodie si la scoaterea ei din tara pt a locui impreuna ... (vezi toată discuția)
Vin și eu cu o situație foarte complicata dacaa puteți ajuta....am ... Ana Maria BALONAS Ana Maria BALONAS Vin și eu cu o situație foarte complicata dacaa puteți ajuta....Am venit în mai anul trecut în țară cu tatăl copilului,el fiind de naționalitate ... (vezi toată discuția)