avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Acum doi ani CM mi s-a suspendat in urma plangerii penale a angajatorului.
Decizia a fost contestata in tribunal Judecatorul a considerat ca decizia de suspendare a fost temeinica.La data de 23 aprilie 2015 CC a considerat ca dispozitiile art. 52litb ,teza I sunt neconstitutionale.Se poate cere revizuire a hot judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 4 Mai 2015
Decizia Curtii Constitutionale este valabila pentru viitor si nu pentru trecut.

Art.147 din Constitutie
..
(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

Puteti argumenta d.p.d.v. judiciar care este diferenta intre decizii general obligatorii si decizii obligatorii.Deciziile ICCJ sunt obligatorii pentru toate instantele si isi produce efectul atat pentru cauzele prezente cat si pentru viitor.Revizuirea este o cale de retractare utilizata pentru modificarea unei hot definitve.
Hot reprezinta un nou document?
In penal se pot cere revizuiri , din momentul in care apare nou act normativ.a
In cazul in care recursul in anulare nu mai exista,iar recursul in conflictele de munca este inadmisibil, rezulta ca tote caile de atac ...au fost epuizate?
Legea prevede ca isi produc efecte numai pentru viitor , adica pentru situatiile aparute dupa publicarea acesteia in M.Of.

Aşadar, raportul juridic stabilit anterior publicării deciziei reprezintă o facta praeterita din perspectiva acestei decizii. Pronunţarea unei decizii a Curţii Constituţionale prin care se constată neconstituţionalitatea unei norme legale nu poate constitui temei legal pentru o acţiune în justiţie, întrucât, prin crearea situaţiei litigioase, partea ar viza modificarea raporturilor juridice existente, cu consecinţa extinderii efectelor deciziei Curţii pentru trecut. Or, o asemenea situaţie ar contraveni flagrant prevederilor art.147 alin.(4) din Constituţie, care consacră expres efectul ex nunc al deciziilor instanţei constituţionale.
(Senia Mihaela Costinescu, Benke karoly, Efectele Deciziiloe Curtii Constitutionale in dinamica lor, p.8, [ link extern ] ).

Accesul la justitie este liber, insa nimeni nu va poate spune ce sanse aveti . Dvs aveti posibilitatea de a formula cererea de revizuire dupa publicarea Deciziei Curtii Constituționale in Monitorul Oficial.

p.s
Daca este vorba despre probleme ce apartin Dreptului penal, atunci va rog sa postati subiectul in sectiunea respectiva.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 1/2011, art.253 BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in legagura cu acest articol 253. Intr un comunicat de presa al Curtii Constitutionale din data de 27.02.2014, se spune ca ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sau nu? lia76 lia76 Buna ziua. Am urmatoarea speta. In anul 2005 X a semnat un contract de imprumut incheiat la notar cu garantie imobiliara cu Y, iar termenul de rambursare a ... (vezi toată discuția)
Art. 147 – deciziile curţii constituţionale (1) dispoziţiile ... ranedo ranedo Art. 147 – Deciziile Curţii Constituţionale (1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca ... (vezi toată discuția)