avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comisia rogatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comisia rogatorie

Buna ziua! Ma judec cu tatal copilului meu ,de 2 ani (acesta locuieste in Italia din 2000),pentru majorarea pensiei alimentare. Nu mi-am permis avocat,mi s-a cerut adesa si locul de munca al paratului,avand in vedere ca eu traiesc si muncesc in Romania,este foarte greu accesul la astfel de date,In urma cu 1 an si 6 luni,tribunalul a apelat la comisia rogatorie,dar nici pana in prezent nu s-au trimis veniturile.Mai dureaza mult,un raspuns de la aceasta comisie,unde pot vedea ,daca se judeca la italieni,sau care este procedura? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:02, 4 Mai 2015
Ar trebui sa fie date in dosarul dvs. cine si ce judeca in Italia. Aceste informatii vor ajunge oricum la dosarul din Romania.
Am înțeles din ceeace ați arătat că știți domiciliul tatălui din Italia. În acest caz, faceți o adresă către și depusă la MINISTERUL JUSTIȚIEI ca să vă încunoștințeze despre data trimiterii și modul de soluționare a obținerii de documente solicitate din Italia.
Mai departe se va avea în vedere aplicarea Convenției de la New York din 1956 , cu privire la pensia de întreținere în străinătate , convenție la care România a aderat prin L.26/1991.
Solicitați, chiar și ajutor social , judiciar căci nu este chiar simplă acțiunea și puteți pierde cu dreptatea în mână
În Italia nu se judecă nimic doar prin COMISIA ROGATORIE se pot obține probe, acte, documente , eventuale expertize, a căror valoare este ca și când actul respectiv ar fi fost îndeplinit de partea română.
Unde se afla aceasta comisie rogatorie,pot vedea pe potrtal informatii,dureaza mult,pana primesc un raspuns de acolo,mii de multumiri!
Așa cum v-am mai spus, luați legătura cu MINISTERUL JUSTIȚIEI, în cadrul căruia funcționează Direcția drept internațional și cooperare judiciară . care este Autoritatea centrală de contact pentru toate cererile adresate în toate tările din UE , cu privire la toate tipurile de obligații de întreținere. Cu documentele pe care le aveți prezentați-vă la MJ , la Direcția respectivă și expuneți problema d-voastră. cu atât mai mult cu cât prin instanță s-a cerut comisie rogatorie.
Vedeți că atât cererea cât și eventual asistența judiciară sunt gratuite
.
Puteți merge la BAROUL local care vă va îndruma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tată plecat în anglia - pensie alimentară buniculGEO buniculGEO Soțul fiicei mele pleacă în Anglia cu contract legal de muncă, dar ea nu știe unde . Ce demersuri trebuie să aplice pentru a -l obliga să-și achite ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara de la tatal stabilit in austria adella14 adella14 Carei instante sa ma adresez pentru stabilirea pensiei alimentare pentru crestere si intretinere minor daca tatal este stabilit in Austria, in raport cu ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei alimentare mihaelamihaip mihaelamihaip buna,am sub intretinere un minor de 13 ani,tatal lui a plecat cand el avea 1 an,in Franta,unde locuieste si acum.in 2010 i s-a rupt pensie alimentara de 168 ... (vezi toată discuția)