avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume pasaport dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume pasaport dupa casatorie

Buna seara,

Urmeaza sa ma casatoresc in 2 saptamani, dupa care sunt programata in data 5 iunie la Ambasada SUA pentru obtinerea unei vize temporare pe o perioada de 4 luni. Datorita actelor necesare obtinerii vizei, viza este solicitata in numele meu de fata, pentru ca acesta este numele pe care il port pe perioada obtinerii actelor. Prin urmare, nu exista posibilitatea prezentarii la ambasada cu un pasaport nou pentru ca acesta nu este sustinut de celalalte acte. Intrebarea mea este: Exista posibilitatea de a-mi schimba numele dupa numele sotului si totusi sa obtin sub numele vechi, daca imi schimb doar buletinul si nu si pasaportul,(pentru ca dupa cum am zis, nu pot sa merg cu un pasaport nou pentru ca toate acele imi sunt sub numele vechi)? Ce imi sugerati? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:06, 3 Mai 2015
Cred ca ar fi simplu daca v-ati pastra numele de fata. Vi-l puteti schimba ulterior, oricand, pe cale administrativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restabilire domiciliu in romania Cam28 Cam28 Buna ziua, Ma numesc Carmen, sunt cetetean roman si detin pasaport romanesc cu mentiunea Domiciliu: Franta. As dori sa fac restabilirea domiciliului in ... (vezi toată discuția)
Eliberarea unui nou pasaport dandremi dandremi Buna seara! Fiul meu urmeaza sa plece la sfarsitul lunii septembrie sa studieze in SUA. Problema e la pasaport. Detine un pasaport electronic, a carui ... (vezi toată discuția)
Viza din pasaport emanuellen emanuellen Buna ziua,am o viza in pasaport pe 10 ani ptr.SUA.Avind in vedere ca trebuie sa plec in curind si pasaportul meu se expira in citeva luni,m-am adresat biroului ... (vezi toată discuția)