avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de lauzie

buna ziua, sotia a ramas in concediu pentru sarcina la data de 01 martie 2015, in data de 31 martie a nascut, iar din data de 01 aprilie a ramas in concedie pentru lauzie. Conform OUG 185/2005 are dreptul la 126 zile de concediu pre si postnatal, intrebarea mea este ,,daca pana la nastere a uzat 31 zile de concediu iar dupa nastere a ramas in concediu pentru lauzie (postnatal), pana la ce data are dreptul la acest concediu? adica in total are dreptul la toate cele 126 zile incepand cu data de 01 martie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 3 Mai 2015
Dupa nastere poate efectua numai cele 42 de zile obligatorii de concediu postnatal , dupa care poate intra in CCC.

Sotia poate beneficia de toate cele 126 de zile calendaristice de concediu de maternitate, dupa care poate intra in CCC.

OUG nr. 158/2005:

ART. 24
(1) Concediul pentru sarcinã se acordã pe o perioadã de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lãuzie pe o perioadã de 63 de zile dupã naştere.
(2) Concediile pentru sarcinã şi lãuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimã obligatorie a concediului de lãuzie sã fie de 42 de zile calendaristice.


tiberiuborsa a scris:

buna ziua, sotia a ramas in concediu pentru sarcina la data de 01 martie 2015,...... pana la ce data are dreptul la acest concediu? adica in total are dreptul la toate cele 126 zile incepand cu data de 01 martie?



Concediul de maternitate (126 de zile) se termina in data de 04.07.2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal roxana11277 roxana11277 Buna ziua, concediul prenatal/postnatal am inteles ca se plateste de catre angajator, daca eu am poprire pe salariu asta inseamna ca se executa poprirea si iau ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ggami ggami Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal. Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)