Sunt marinar si pana in anul 2012 am fost angajat cu carte de munca la o firma de crewing. Asigurarile sociale si de sanatate au fost platite de aceasta firma pana in 2010 cand am decis ca asigurarile sociale sa le platesc din mana si amincheiat un contract cu Casa de Asigurari Sociale. In schimb asigurarea de sanatate nu o am platita. Din fericire nu am avut nevioe de internari sau de alte servicii medicale care sa fie platite din sistemul de asigurari. Acum insa cu intrarea in vigoare a cardului de sanatate cred ca va trebui sa fac ceva si eu ca sa pot intra in sistem.
Va rog, cine poate sa imi spuna care sunt pasii de urmat si cat si unde va trebui sa platesc.
Multumesc mult,
Sorin C.
Pentru a beneficia de drepturile de asigurare va trebui sa incheiati un contract de asigurare cu Casa de Sanatate.
Pentru aceasta va trebui sa prezentati adeverinta de venituri de la ANAF care sa ateste ca ati obtinut sau nu venituri impozabile pentru ani 2010-2015.
Daca ati obtinut venituri impozabile va trebui sa platiti pentru toata aceasta perioada ,plus accesorii difrentiat, daca nu ati obtinut venituri veti platii pe ultimele 6 luni plus luna in curs cf. art,259 din legea 95/2006.
Asta chiar daca nu ati beneficiat de servicii medicale.
Asigurarea de sanatate
vaalmy2
Mult timp am crezut ca asigurarea de sanatate este inutila , credeam ca oricum platesc din buzunar daca am nevoie de medic . o intamplare complet nefericita in ... (vezi toată discuția)