@mira55,
Discutia aceasta cu "tertzul" s-a mai purtat aici pe forum - nu stiu daca ati participat si dvs.
Iata ce zic eu: fac parte dintr-o asociatie cu 11 blocuri - 19 scari.
Cum m-ati categorisi pe mine care sta in blocul 1 fata de un proprietar din blocul 2, cand stim f. bine ca fiecare bloc are o SU de 800 mp, si fiecare proprietar are o CPI determinata de raportu dintre SU a propriului ap. si SU totala?
La randul meu, este aceeasi situatie, am o CPI proprie.
Deci eu, fata de un vecin de la blocul 2 sunt tertz sau nu? Cu siguranta ca sunt, astfel incat legal, pot sa inchiriez uscatorul blocului 2. Pana aici este bine, dar este mare deranj - cand am nevoie tre sa merg la blocul 2 sa descui uscatorul si sa-mi vad de acareturi... Sesizati deranjul, da?
Bun, roman fiind, vorbesc cu un vecin de la blocul 2 sa inchirieze uscatorul de la blocul meu, dar de data aceasta deranjul va fi pe capul vecinului... Ce
cujetam noi? Vecine nu ai vrea sa facem schimb de uscatoare? Tu imi dai uscatorul tau - din blocul meu si eu iti permit accesul in uscatorul inchiriat de catre mine, din blocul tau! Dintr-o data o mare parte din deraj a disparut.
Deci degeaba avem cap, daca nu avem si minte - cum se zice. Pentru a beneficia de un spatiu de la mine din bloc, tre' sa fac o sumedenie de artificii, cad de fapt totul se poate rezolva f. simplu - fiecare uscator poate fi inchiriat de catre oricine din blocul sau.
Rezulta o suma de bani care va putea fi folosita doar de catre proprietarii din blocul respectiv, practic toata lumea este multumita.
Daca apelam la tot felul de notiuni, ca cine este tertz fata de cine, ajungem la concluzii aberante.
Dvs. tineti neaparat sa ne demonstrati ca:
... primo=asociația de proprietari ca entitate juridică, secondo=membrii asociației/proprietari, terzzo (terț)=?. A se reține că vorbim de proprietate comună forțată.
Din exemplul dat de catre mine, mai sus, ati observat ce se intampla. pana la urma tot acolo ajungem, dar tre' sa facem o adevarata gimnastica intre tertzi si as. prop. ...