avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale distanta obligatorie minima intre bar si loto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

distanta obligatorie minima intre bar si loto

Buna ziua!Am deschis de curand un mic bar si as dori sa inchiriez si 3 aparate de joc electronice.Spatiul barului este zid in zid cu o agentie loto,care detine aparate de joc electronice.As dori sa inchiriez si eu vreo 3 aparate de joc slot-machine,Am voie sau nu?Care este distanta minima ,data de lege la care am voie sa imi inchiriez acest aparate. Doamnele de la agentia loto mi-au facut scandal ca vreau sa la iau clientii de la aparate si ca le fac concurenta. Ce pot face in acesta situatie? Va multumesc! Maria
Cel mai recent răspuns: jeniferr , utilizator 20:53, 25 Noiembrie 2011
Trebuie sa lecturati Hotararea de Guvern nr. 251 din 01/04/1999 (Hotarare 251/1999) privind conditiile de autorizare, organizare si exploatare a jocurilor de noroc, modificata prin H.G. 348/2002.
Aceste aparate de joc slot-machine sunt descrise la art. 6 lit. a din H.G. 251/1999.
Potrivit dispoz. art. 5 din actul normativ: Exploatarea jocurilor de noroc se poate face numai în baza autorizaţiei emise de Ministerul Finanţelor, respectiv licenţa pentru exploatarea jocurilor de noroc, prevăzută în anexele nr. 1 a) şi 1 b), denumită în continuare licenţă.
Activitatea de autorizare a jocurilor de noroc se realizează prin intermediul Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc si trebuie sa aveti ca obiect de activitate codul CAEN aferent acestei activitati de organizator de jocuri de noroc.
În cazul acestor jocuri, licenţa va fi nominală pentru fiecare maşină în parte şi va cuprinde datele de identificare a acesteia, precum şi a organizatorului de jocuri de noroc, iar pe verso se vor înscrie spaţiile de desfăşurare a activităţii şi vizele lunare fiscale confirmate de organele teritoriale ale Ministerului Finanţelor.
Comisia poate autoriza funcţionarea unor maşini, instalaţii, dispozitive sau mese de jocuri de noroc numai pe baza unei dovezi privind verificarea tehnică, prin care să se ateste buna funcţionare a acestora.
Dovada privind verificarea tehnică, prezentată de către organizatorul de jocuri de noroc, va fi eliberată de către firme specializate în domeniu, abilitate de comisie.
În dovada privind verificarea tehnică vor fi precizate datele de identificare a maşinii (documentul de provenienţă, seria de fabricaţie, producătorul, tipul maşinii, anul fabricaţiei, proprietarul), caracteristicile tehnice (modul de funcţionare, tensiunea de alimentare, gradul de electrosecuritate, procentul de câştiguri din totalul rulajului încasărilor), indexurile contoarelor electromecanice înainte şi după verificare, factorul de multiplicare, modalitatea de sigilare şi componentele sigilate (respectiv contoarele electromecanice).
Autorizarea activităţilor de jocuri de noroc este valabilă pe o perioadă de un an ce curge de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a aprobat obţinerea licenţei.
După această perioadă agenţii economici pot solicita reautorizarea acestor activităţi, cu plata taxelor aferente.
Art. 19. - Nu se acordă licenţă în situaţiile în care:
a) administratorul şi/sau directorul executiv nu a împlinit vârsta de 23 de ani;
b) agentul economic nu deţine spaţiu stabil sau acesta nu este corespunzător pentru activitatea respectivă, neîncadrându-se în prevederile prezentei hotărâri, precum şi în normele legale privind amplasarea, dotările, condiţiile igienico-sanitare şi de prevenire şi stingere a incendiilor;
c) spaţiul deţinut este situat în incinta unor aşezăminte de învăţământ, cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi altele asemenea, precum şi în zone cu circulaţie intensă: pasaje pietonale, staţii ale mijloacelor de transport în comun, spaţii excesiv de aglomerate.
În mod excepţional se admite organizarea de jocuri de noroc în spaţiile-anexe, excedentare, ale unor cinematografe, săli de spectacole, săli de sport, case de cultură şi altele de acest fel, cu condiţia să fie asigurată intrare separată pentru jucători şi să nu fie deranjate în vreun fel celelalte activităţi; nu poate fi autorizată funcţionarea maşinilor cu câştiguri în cofetării, patiserii, pizzerii sau în alte asemenea unităţi de alimentaţie publică unde au acces minorii;
d) agentul economic are în dotare maşini, instalaţii, dispozitive executate artizanal ori care prezintă grad avansat de uzură fizică sau morală;
e) administratorii şi directorii executivi ai agenţilor economici, care solicită autorizarea, au suferit condamnări pentru infracţiunea de înşelăciune, furt, bancrută frauduloasă, fals şi uz de fals, evaziune fiscală, contrabandă sau pentru o altă infracţiune ce a avut ca urmare pierderea drepturilor civile şi politice ori au fost în mod repetat sancţionaţi contravenţional în legătură cu nerespectarea unor prevederi legale referitoare la jocurile de noroc;
f) administratorul şi/sau directorul executiv este funcţionar public sau ocupă o altă funcţie incompatibilă cu funcţia de gestionar sau de administrator;
g) agentul economic înregistrează obligaţii fiscale restante faţă de bugetul de stat şi faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat.

...........................................
Art. 26. - Sălile de joc în care sunt amplasate mai mult de 10 maşini cu câştiguri vor fi prevăzute cu grupuri sanitare.
Sălile de joc nu pot fi autorizate dacă organizatorul, respectiv deţinătorul legal al spaţiului de joc, nu a obţinut în prealabil avizul brigăzii locale de pompieri (acolo unde este cazul) şi, respectiv, avizul direcţiei sanitare locale.
Art. 27. - Organizarea efectivă a activităţii se va face în conformitate cu regulamentul de ordine interioară al sălii de joc, care va prevedea expres obligaţiile şi responsabilităţile fiecărui angajat care lucrează la sala de jocuri.

.....................................
Art. 30. - Comisia nu va autoriza unui agent economic mai puţin de 5 maşini electronice cu câştiguri sau mai puţin de 5 posturi individuale de joc, la prima solicitare a acestuia.
De asemenea, întregul personal operator de jocuri trebuie să fie angajat numai cu avizul prealabil al organului local de poliţie.
H.G. nr. 130/1997 reglementeaza Regulamentul-cadru privind autorizarea, organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, precum si actualizarea tarifelor de licenta percepute acestora. ;)
Nu exista nici o distanta minima obligatorie intre 2 firme cu jocuri de noroc.
Doamnele de la LOTO sunt pur si simplu speriate ca le vei lua clientii.

Daca ele au jocuri de noroc, inseamna ca respecta distanta minima fata de biserici, scoli, etc.

In consecinta, poti si tu sa ai jocuri.

La treaba !

Alberto Kurtyan
buna as avea o intrebare am o cafenea si as dori sa inchiriezi cateva aparate ami puteti spune daca doresc sa inchiriez 10 aparate am nevoie de licenta de casino?eu vreau sa le inchiriezi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii deschidere sala jocuri de noroc Florentina_A Florentina_A Intrucat legislatia in domeniu in Romania se schimba extrem de des, iar timpul si lipsa fondurilor nu ne permit sa obtinem informatiile necesare, va rugam ... (vezi toată discuția)
La aparatele pocker platesc taxe, licente? ContSters330987 ContSters330987 La aparatele (jocuri de noroc pentru pocker) platesc taxe pentru fiecare aparat in parte ? Ex . Am 30 de aparate ce taxe trebuie sa platesc ? (vezi toată discuția)
Activitate pariuri, jocuri de noroc criss888 criss888 Buna seara Vreau sa imi fac o firma cu activitate pariuri, jocuri de noroc. Activitatea se va desfasura in felul urmator: se va incheia un contract de ... (vezi toată discuția)