avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vicii ascunse la cumpararea unei masini SH.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vicii ascunse la cumpararea unei masini SH.

Buna ziua,
Am achizitionat de curand un autovehicul SH, cu care am fost in prealabil la un service auto pentru a face un control de rutina. La control mi s-a spus ca are o problema cu turbina, dar mi-am asumat aceasta problema si am negociat cu vanzatorul pentru a scadea banii pentru eventuale reparatii. Mentionez ca este prima mea masina si cunostiintele mele in domeniu sunt nule.
Imediat am dus masina in service pentru o verificare amanuntita de la A la Z si pentru schimb de consumabile, dat fiind ca urma sa plec la un drum de cateva sute de kilometri. Acolo...supriza, au gasit mult mai multe probleme fata de ceea ce sustinea vanzatorul :"impecabil, masina cu unic proprietar, condus de nevasta".
Am anuntat vanzatorul ca vreau banii inapoi, el sugerand ca e dispus sa imi dea 300 de euro (eventuale cheltuieli de judecata) pentru a renunta la o plangere penala pentru inselatorie pentru obtinerea de foloase materiale ilegale.De asemenea a sters anuntul imediat de pe internet, insa am apucat sa il salvez.
Printre dovezile pe care le am pana acum:
- anunt internet care arata cat de "mult" a mintit
- masina are intre 220.000 si 250.000 km(dovada scrisa reprezentanta auto), data inapoi la 82.000.
- masina 'impecabila' --> dovada ca masina are multe probleme de un service.
- unic proprietar : vanzatorul a mintit ca masina a fost luata in leasing pe firma lui, dar masina a apartinut unei multinationale(dovada RECOM ca el nu face parte din consiliul de administrare).
- "masina nevestei" --> a fost de fapt masina lui de servici, achizitionata ulterior pentru revanzare
- anunt mincinos, prin prezentarea in anunt a unor optiniuni pe care masina nu le are.
- anuntul pe internet apare pus cu numele unui prieten de-al sau, samsar de meserie( multe anunturi cu diferite masina pe acelasi numar de telefon)
- alaturarea numelui sau cu al unei firme multinationale + un lant de cafenele din bucuresti.( doresc sa iau legatura cu acele firme pentru a le anunta ca un samsar le prejudiciaza imaginea - are vreo relevanta?). In materie de afaceri, el are doar o covrigarie deschisa de curand.

Desi exista inca o sansa sa imi recuperez banii pe cale amiabila, ma gandeam ca si actionarea sa in judecata ar fi o idee, pentru a creea un precedent in Romania: descurajarea in a mai 'tepui' oameni nevinovati, si incurajarea unora ca mine fara experienta, sa nu renunte la recuperarea banilor investiti.
Probabil pare un ideal, dar nimic nu e imposibil.

As avea nevoie de sfaturi/ opinii.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: OvidiuAN , utilizator 12:50, 4 Mai 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire masina. nighty91 nighty91 Buna ziua, vin si eu cu o intrebare. Nu stiu daca e topic-ul corect insa nu am gasit ceva similar pe forum unde pot sa postez aceasta nelamurire. Am cumparat ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract vânzare-cumpărare auto Luiza Cio Luiza Cio Bună seara! Am o problema. Am achiziționat un bmw seria 3 2007 la un preț acceptabil pentru o mașină care trebuia să fie fără probleme! După ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism ... Cristi855 Cristi855 Buna ziua! In data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism in valoare de 11600 euro de la un dealer auto din localitatea Targoviste. In prima faza am fost ... (vezi toată discuția)