avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sistemul- versus -fost condamnat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sistemul- versus -fost condamnat

revin cu ideea urmatoare...ai cazier, nu ai voie sa maninci, ai cazier nu ai voie sa muncesti, ai cazier nu ai voie sa ridici privirea mai sus decit te lasa sistemul, ai cazier trebuie sa muncesti undeva in minele de sare sau in minele de carbuni din siberia! ai cazier....esti condamnat,..esti condamnat sa fii condamnat sa nu ai parte de viata. sistemul e facut si gindit ca sa te aiba acolo inauntru dupa gratii imediat dupa ce iesi..pt dat fiind ca ai cazier..nu te ia nimeni la munca, asa fiind situatia tre sa maninci..mai ai si copii sa le dai si lor de papica.., sa platesti chiria..sa imbraci copii..>si asa uite cum se apuca omul care poate a gresit dingreseala odata..de fapte..da in cap..fura..tilhareste..! dc?..cum dc? ..sa aiba sa dea mincare la copii...sa imbrace copii..etc!si uite asa draga cetatene...audienta creste la protv stirile de la ora 17.00!pt ca omul acela care si-a luat usi in cap ca avea cazier..ca a gresit odata din gresealaa fost fortat sa faca ..ceea ce sistemul il obliga sa faca! romania...tara fara capatii, romania..tara sistemului pentru sistem! multumesc sistemului..ca ma lasa sa respir .! .
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 09:31, 30 Iunie 2009
atunci ..ce sa fac. daca nici in padure nu pot sa ma duc sa stau?pfff..#-o:(..si acolo dau de CP !!!? MAMAAAA...viata mea e cod penal!si cazier.!am realizat si eu ca daca muncesc la negru nu am nik..nicaieri.! tocmai de aia si sunt aici! poate aflu cumva ..ce pot face cum sa fac.., sa ma dau peste cap poate o intilnesc pe arabella cu inelul ei si imi sterge cazierul!;)) ( am luat-o razna!)..! multumesc mss albulescu!
Hei, cypryus_2007!
Ati inteles eronat P.S.-ul meu! Am vrut sa accentuez motivul pt care dv aveti mai multe de infruntat – nu era un repros! Si ati reactionat aiurea! Doriti reintegrarea, dar – iata! – sunt un individ care vrea sa inteleaga, care va crede, care incearca sa ajute. Oamenii intreaba si vor sa stie – pt ca vor sa stie cine e, de fapt, persoana care vrea sa lucreze, persoana care doreste reintegrarea, persoana care doreste intelegere.
Si, cum imi raspundeti? Daca nu stiu cazul sa-mi tzin parerile pt mine! Fara suparare, dar numai dv si femeia aceea stiti adevarul – noi, ceilalti, trebuie, practic, sa va credem pe cuvant, de aceea multi intrebam, ne expunem punctele de vedere. Mai ales ca acea condamnare exista – fie chiar si pe nedrept!
Din nou, fara suparare: aceasta atitudine nu va ajuta in dorinta dv de a va integra. Da, aveti o eticheta si trebuie sa scapati de ea... Mie mi-ati raspuns aproape violent... Asa procedati si cu cei care, eventual, ar putea sa va ajute practic?
Din restul de bani care v-au ramas dupa ce ati platit avocatul puteati plati asigurarile pt pensie – contract individual cu Casa de Pensii... – pana intervenea reabilitarea judecatoreasca. Dar, cum ziceti dv: mai bine imi tzin ideile pt mine!
Sistemul trebuieste schimbat din temelii.Un cunoscut dicton spune ca:"somnul ratiunii zamisleste monstrii".Transformarea tuturor fostilor condamnati in potentiali dusmani ai sistemului,dauneaza in principal sistemului care o transfera imediat la nivelul societatii ,obligata sa organizeze permanent o"vanatoare de vrajitoare".Din nefericire reintegrarea sociala este doar un pur concept teoretic de care nimeni nu tine seama.Reinsertia sociala trebuie prevazuta in legi coerente,singurele care pot lupta eficient cu prejudecatile si cu imobilismul unei societati bolnave.
Asa ar trebui,tot sistemul ar trebui schimbat,dar nu prea vad asta in viitorul apropiat,de o gramada de ani nu sa reusit rezolvarea CP si CPP,doar la amenintarea UE ca vor sanctiona RO sa trecut CP prin parlament,ce sa mai spunem de restul justitiei,de sistemul de executare a pedepselor si de reintegrare sociala?Aici vor trece zeci de ani pina se va misca ceva,trebuie schimbata mentalitatea angajatorilor si a societatii in general pentru ca acesti oameni care au gresit sa se poata si ei integra in societate,sa fie angajati,sa fie platiti conform munci prestate si sa nu fie priviti ca paria societati si ca niste oameni care sunt predispusi la incalcarea legilor.Aici e problema,cind afla cineva ca ai fost inchis inseamna ca vei mai fi,pentru ei esti etichetat ca infractor,iar in fata judecatorilor ,politiei si procurorilor nu mai au nici o sansa,chiar si daca nau facut fapta,au sanse f.f.mari de a ajunge iar dupa gratii.Chiar de la arestarea preventiva se pleaca pe premiza ca daca ai mai fost condamnat in mod sigur esti vinovat,primesc mandat de arestare preventiva mult mai usor decit unu care nu are cazier.Iar de aparare si de adus probe in aparare nu se prea tine cont,daca esti fost condamnat.Si uite asa,justitia face arestari si condamnari pe banda rulanta,a celor care au mai trecut prin salile lor.
Divagand putin de la tema initiala,este inadmisibil ca niste coduri,de importanta vitala,sa fie promovate ca legi prin asumarea raspunderii de catre guvern.Ca sa nu mai vorbim despre componenta unui parlament alcatuit mai mult din asa zisa intelectualitate tehnica( care nu a fost buna nicaieri in meseriile pentru care membrii ei au fost pregatiti) si din juristi foarte slabi.Nu cumva aceasta soarta ne-o cam facem singuri ?(intrebare retorica).Codurile trebuiau puse in dezbatarea jurisitlor adevarati si nu concepute conform intereselor unor parlamentari corupti(micsorarea nejustificata a cuantumului unor pedepse-in special pentru cele economice).Toate propunerile diferitelor organizatii profesionale ale juristilor,au fost"date de-o parte".Cine dadeau verdicte ?,Juristi fara realizari in meserie,asezati conjunctural pe un "piedestal politic "precum Buda si Grebla(sefii celor doua comisii juridice ale camerelor).
Reinsertia sociala trebuie sa constituie un scop in sine.Un exemplu foarte simplu:In cartierele rau famate,cu o rata mare de infractionalitate,trebuiesc construite sali de box ,de arte martiale,etc. care sa le asugure celor predispusi spre violenta ocupatie,pentru a le epuiza energiile si timpul necesar pe care le folosesc la savarsirea unor fapte de violenta> Exemplele pot continua.

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar elizachichi elizachichi Sotul meu a fost condamnat la 1 an si 2 luni inchisoare pentru furt calificat,art.208 al.4,209 lit. a,c,e,g C.P. cu 71,64 C.P. prin S.P. nr..../27.09.1990 a ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca ContSters94352 ContSters94352 buna ziua. am fost arestat in 1998 pentru un asa zis viol cu o tipa.am fost judecat si pt faptul ca am vrut sa ma apar singur in instanta am fost condamnat si ... (vezi toată discuția)
Sunt reabilitat? Alemao Alemao Am si eu o problema care nu ma prea lasa noaptea sa dorm.In trecut am avut cateva condamnari pt furt calificat respectiv art.208-209.Ultima pedeapsa fiind de ... (vezi toată discuția)