avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Concurs pe Facebook - Legislatie
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Concurs pe Facebook - Legislatie

Buna ziua,
De ce legislatie ar trebui sa tin cont daca vreau sa fac un concurs pe facebook?
- ar trebui sa anunt ONJN( oficiul national pentru jocuri de noroc)
- ar trebui sa primesc un aviz?
Pe 30 decembrie, a fost emisă o ordonanţă de urgenţă, publicată în Monitorul Oficial, potrivit căreia operatorii economici trebuie să anunţe de acum înainte orice acţiune promoţională la Comitetul de Supraveghere al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.
Art. 3

[…] (3) Organizarea oricarei activitati care implica existenta unuia din urmatoarele elemente: joc si/sau partida caracteristice jocurilor de noroc, taxa de participare sau miza, fond de castiguri sau premii ce urmeaza a se acorda unui/unor castigator/castigatori, mijloace de joc specifice jocurilor de noroc (carti, zaruri, mese de joc si altele), organizatori de activitati caracteristice jocurilor de noroc, participanti la aceste activitatieste permisa doar cu avizul Comitetului de Supraveghere al O.N.J.N.
Art. 11

(1) Nu sunt considerate jocuri de noroc si sunt permise fara autorizare urmatoarele tipuri de jocuri:

c) actiunile organizate de diferiti operatori economici, in conditiile legii, in scopul stimularii vanzarilor si care nu presupun taxa de participare, respectiv niciun fel de cheltuiala suplimentara din partea participantilor si nici majorarea pretului pe care produsul l-a avut anterior desfasurarii actiunii publicitare;

(2) Pentru actiunile publicitare organizate de diferiti operatori economici, in conditiile prevazute la lit. c) a alin. (1), se instituie obligativitatea obtinerii in prealabil a unui aviz de la Comitetul de Supraveghere al O.N.J.N.

Art. 22

(1) Nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 3 alin. (3), […] si la art. 11 alin. (2) si (3) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 40.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

OrdonanŢĂ de urgenŢĂ nr. 92 /29.12.2014 dan_online dan_online Buna ziua Stie cineva daca au aparut normele de aplicare referitoare la art.11, aliniatul c, din OUG 92/29.12.2014 ? c) acţiunile organizate de ... (vezi toată discuția)
Organizare tombola Mona_2014 Mona_2014 Buna ziua ! Magazinul la care lucrez doreste sa organizeze o actiune de crestere a vanzarilor prin oferirea unor premii prin tragere la sorti, daca ... (vezi toată discuția)
Tombola the_question the_question Buna ziua.Am si eu o problema. Situatie e in felul urmator : am o firma(un SRL),am cumparat pamant si am construit o casa pe firma. Asadar,casa apare in ... (vezi toată discuția)